Инцидент с платформа едва не уби алпинисти, които миели прозорци

...
Инцидент с платформа едва не уби алпинисти, които миели прозорци
Коментари Харесай

Как български алпинисти се спасиха при инцидент на небостъргач

Инцидент с платформа едвам не умъртви алпинисти, които миели прозорци на небостъргач в Канада. Силен вятър докара до рисковата обстановка. Това се случи в края на октомври. Мъжете, които се избавиха като по знамение, са българи.

23-годишният Любослав Механджийски е един от тримата, които са се озовали в рисковата обстановка.

„ Вятърът се появи към 12 ч., само че аз получих SMS половин час по-късно. През това време момчетата бяха на 28-ия етаж, след което им се обадих да слизат надолу”, описа в „ Тази сутрин” Любослав.

На люлката по закон е разрешено да има двама души. Другите две момчета са българин и канадец. Любослав е бил изпод и е подсигурявал люлката.

Съоръжението почнало да се удря в небостъргача на 10-ия – 11-ия етаж. Един от прозорците се счупил, а другият българин висящ от люлката. Предпазните въжета са избавили живота му.
Българските алпинисти, оживели при случай на небостъргач в Канада, се завърнаха Инцидентът беше провокиран от непредвиден вятър по време на работа по небостъргач
„ Ситуацията беше доста стресираща. Помислих си най-лошото. Аз и моят сътрудник изпод видяхме по какъв начин люлката стартира да се блъска в постройката. Уплашихме се и мигновено обезопасихме въжетата”, описа Любослав.

Според него единствената неточност е била, че никой не ги е предизвестил, че ще излезе подобен мощен вятър.

Въпреки случая Любослав споделя, че няма да се откаже от специалността си и би се върнал още веднъж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР