Инцидент с кортежа на главния прокурор е станал на пътя

...
Инцидент с кортежа на главния прокурор е станал на пътя
Коментари Харесай

Взривно устройство срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев

Инцидент с кортежа на основния прокурор е станал на пътя сред град Самоков и село Ковачевци. По неофициална информацияна пътя е било сложено взривно устройство, което е избухнало, научи NOVA. Гешев пътувал дружно със фамилията си в брониран джип.

От болничното заведение в Самоков са тръгнали две коли за спешна помощ. На място са видели дупка в земята и са се върнали, тъй като не е имало потърпевши, сподели в телефонен диалог за NOVA шефът на болничното заведение доктор Ковачка. Новината, че при случая няма ранени удостовери и основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

Той сподели още, че накрак са вдигнативсичкисили на реда. На място има представителина ГДНП, Жандармерия, ГДБОП. Формиран е и специфичен щаб, а вътрешният министър Иван Демерджиеве в контакт с всички служби, както и с представители на НСО и ДАНС.

Във вторникпремиерът Гълъб Донев ще организира заседание в Министерския съвет, на което ще участват Демерджиев, представители на службите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Те ще обобщят информацията, събрана по случая досега.

Бившият началник на НСБОН и НСОген. Румен Миланов сподели, че не е ясно къде тъкмо е била сложена бомбата и по какъв начин е задействана. Експертът допуска, че детонацията е станала по електронен път. Това означавало, че причинителите са имали информация за маршрута, по който ще мине Гешев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР