Инцидент с българска техника се е случил при изтеглянето на

...
Инцидент с българска техника се е случил при изтеглянето на
Коментари Харесай

Няма риск за българите, които помагат край Пирот с цистерните с амоняк

Инцидент с българска техника се е случил при изтеглянето на цистерните, цялостни с амоняк, край Пирот, заяви Нова тв.

България изпрати по молба на транспортното министерство на Сърбия трен със профилирана техника, както и два 50-тонни крана. Екип от 11 висококвалифицирани служители помагат за повдигането на общо четири от останалите цистерни, които към момента бяха на железопътните релси. Именно през вчерашния ден са изтегляни две от цистерните. " След втората цистерна килограмите натежават и пътят леко поддава ", обясни Диляна Дойчинова от пресцентъра на транспортното министерство.

Няма информация за в допълнение приключване на амоняк през вчерашния ден. Българският екип работи с защитни средства. Изведени са и 11-те български чиновници, които работят на място. Все още не ги позволяват да продължат да работят от основание за сигурност, само че се чака, че в днешния ден ще се върнат на терен.

Очаква се до 10-11 януари да бъде възобновен транспортът в региона и да се отпуши главният трафик към Европа. Заради повредата в края на предходната година в България са блокирани към 630 вагона.

Влак с 21 цистерни, цялостни с амоняк, дерайлира наоколо до Пирот, Сърбия. В разследване на случая двама души изгубиха живота си, а 51 бяха настанени в болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР