Инцидент с автомобил пред канцлерството в Берлин насочи отново вниманието

...
Коментари Харесай

Автомобил се блъсна в оградата на канцлерството. Заради мерките срещу коронавируса? | DW

Инцидент с автомобил пред канцлерството в Берлин насочи още веднъж вниманието към новите ограничавания, които канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на 16-те провинции ще одобряват през днешния ден.

Автомобил-комби с регистрация от град в провинция Северен Рейн-Вестфалия се блъсна през днешния ден в оградата на канцлерството в Берлин. Според очевидци и фрагменти в обществените мрежи, на транспортното средство е имало надпис: “Проклети убийци на деца и възрастни хора ”. От другата страна на автомобила пишело: “Спрете политиката на глобализация! ”. Няма данни за потърпевши.

В туитър се отбелязва, че безусловно същата кола - Фолксваген Голф комби, се е блъснала в оградата на Меркел през 2014 година Тогава надписът върху нея е бил " Сложете завършек на климатичните промени убиващи хора ". 

Looks like the same car was rammed into Chancellor Merkel`s office back in February 2014. At that time " Put an end to human killing climate change " was written on the car.
— Disclose.tv???? (@disclosetv)
Полицията в Берлин разгласи в Туитър, че водачът е бил арестуван. Засега не се оповестява друго за положението му. Предстои да се ревизира дали умишлено е насочил автомобила си към оградата на канцлерството или става дума за инцидентно произшествие.

Инцидентът се случва в деня, в който по-късно се чака основна конференция сред канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на 16-те федерални провинции. На нея ще се разисква пакет от ограничения против пандемията от ковид за зимния интервал, които ще засягат работата на учебните заведения, ограничението на контактите и събиранията, носенето на маски.

Очаква се да вземем за пример зимната почивка на учениците да стартира с няколко дни по-рано, за да се лимитират обществените контакти на децата и младежите и това да даде опция за по-спокойно празнуване на коледните празници. Предложено е частичният локдаун в страната да бъде удължен най-малко до 20 декември.

В същото време в Германия се оформя и сериозна опозиция против ограничаващите ограничения. В извършените до момента разнообразни протестни демонстрации се включиха разнообразни групи от хора, отричащи ковид, както и последователи на тайни теории, в това число хора с дяснорадикални и антисемитски възгледи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР