Интригата между президента и главния прокурор започна през юли 2020

...
Интригата между президента и главния прокурор започна през юли 2020
Коментари Харесай

Сачева: Интригата между Радев и Гешев е от юли 2020, когато прокуратурата нахлу в президентството

" Интригата сред президента и основния прокурор стартира през юли 2020 година, когато основният прокурор влезе в президентството, само че какво се случи с това следствие, ние по този начин и не разбрахме. Докъде стигна, какво стана, и защо беше всичко - обществото сякаш освен че не помни, само че и не помни. Ние сме срещу от това в прокуратурата, ръководена от който и да е, да се крият такива обстоятелства и данни и да бъдат употребявани по какъвто и да е метод за напън върху политическата система ", сподели пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

По думите й този фасон на работа на прокуратурата изрично би трябвало да се промени.

" Назначаването на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите не беше изненада, тъй като самият господин Василев съобщи, че ще пристигна и ще работи със собствен екип. Така, че това беше предстоящо. В случая това задълбочава разграничителните линии, само че дано забележим първо какви ще са резултатите от неговата работа. Не бива да предпоставяме авансово това, че хората не могат да се развиват или да се поправят. Недоверието ни към момента е реалност, само че дано забележим по какъв начин ще бъдат употребявани инструментите на властта преди да даваме безапелационни оценки ", съобщи Сачева.

Тя добави, че през цялото време са декларирали, че не дават заем на доверие на новата власт, а просто дават заем на време и са си сложили доста ясни няколко задания, които би трябвало да бъдат изпълнени.

" Разговорите, които имахме с Българска социалистическа партия, не са били за безусловна поддръжка, в противен случай, говорихме за това, че България би трябвало да има постоянно държавно управление. Имаше диалози и имена, които се спрягаха за съответни позиции и ресори. Коментирахме и разнообразни позиции, към които Българска социалистическа партия има интерес, само че по този начин или другояче тези диалози към този момент са затворени. И то са затворени от самата госпожа Нинова, която се пробва да изясни не изключително безапелационно това ", сподели още Сачева.

На въпрос за " Барселонагейт " и какво ново има да каже Гешев на чуването в Екологичен потенциал на 13 юни, Сачева разяснява, че не се е срещнала с новите документи по делото.

" Не разбирам за какво би трябвало да се прави нещо намерено в Брюксел, и същото - закрито в България. Не намирам безусловно нищо патриотично да отидеш в Екологичен потенциал, с изключение на следващата задявка с това, че датата ще е 13 юни " /на 13 юни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов има рожден ден - бел.ред./. Тези следващи клевети ще бъдат уместно оценени от българските гласоподаватели ", добави Сачева.

" Президентът първо да осмисли личният си престой в президентството, а не да се чуди по какъв начин да изясни намесата си в парламентарната република. В момента той кара втори мандат - кажете ми някаква негова самодейност, която вие си спомняте, тъй като аз не си припомням нито една ", разяснява Сачева.

" Българската Коледа " беше самодейност ва Георги Първанов, балът за деца в неравностойно състояние - на Петър Стоянов, надали ще си спомним някоя самодейност на Радев, която сплотява хората. Нашите рецензии към него са свързани тъкмо с това - че той редовно, още през цялото време на мандата си, не почита Народно събрание и парламентарната република. Включително и като проектант на Политическа партия, в това число и като основател на поредицата служебни държавни управления, които доста комфортно по избрани тематики обясняваха, че имат законово ограничаване, а по други тематики - в енергетиката, да вземем за пример, си разрешиха да излязат с 30-годишна тактика. Така че в случай че Радев счита, че това, което той прави, не се схваща от хората, бърка - ние желаеме да влезе в своите пълномощия ", добави Сачева, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР