Интервютата за работа се развиват според някои общоприети правила, но

...
Интервютата за работа се развиват според някои общоприети правила, но
Коментари Харесай

10 въпроса, с които ще блеснете на интервюто за работа

Интервютата за работа се развиват съгласно някои общоприети правила, само че в реалност всяка сходна среща си има своята атмосфера. А от време на време не са изключени и някои (приятни или не) изненади.

И въпреки всичко има нещо, което е несъмнено – опитните интервюиращи сигурно ще попитат дали вие имате въпроси към тях. Затова с изключение на, е добре да се подготвите и с подобаващите въпроси .

Така ще покажете на евентуалните работодатели, че изпитвате същински интерес към тяхната компания и сте подготвени да станете част от нея.

Преди да пристъпите към съответните въпроси, специалистите поучава да вземете поради, че освен наличието им е от голяма важност. Фактори като метода, по който граматически сте построили изреченията си, както и тона и изражението ви мощно въздействат на усещането, което ще създадете.

Вместо да употребявате общ език, задайте въпросите по този начин, като че ли се отнасят съответно за вас . Например вместо „ Как наподобява един характерен работен ден? “, попитайте „ Как би изглеждал един характерен работен ден за мен на тази позиция? “.

Така ще покажете, че умеете да се видите в тази роля и ще помогнете на интервюиращия да ви види по същия метод. Според Джон Лийс, създател на книгата „ Как да си намериш работата, която обичаш “, това е „ страховит психически трик “, тъй като „ незабавно щом ви пресъздават по какъв начин вършите работата , мениджърите ще запомнят този облик “.

Освен това съгласно разпоредбите за водене на работлив диалог е добре да избягвате затворени въпроси , които изискват единствено отговор „ да “ или „ не “. Ако въпреки всичко няма по какъв начин да избегнете подобен, се уверете, че имате и спомагателен въпрос, с който да не оставите отговора да увисне във въздуха.

Не на последно място е и съветът да не се съсредоточавате единствено върху това какво и по какъв начин казвате, а да изслушвате деликатно отговорите , които получавате. Не забравяйте, че изявлението за работа служи освен да бъдете утвърдени от дадена компания, само че и вие да си извършите нужните заключения дали бихте се обвързали професионално с нея.

А ето ги и въпросите, с които ще спечелите потенциалните си работодатели по време на изявление:
 10 въпроса, с които ще блеснете на изявление за работа  10 въпроса, с които ще блеснете на изявление за работа  10 въпроса, с които ще блеснете на изявление за работа  10 въпроса, с които ще блеснете на изявление за работа
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР