Интервю на Михаела Михайлова Днес Ви срещаме с един запален

...
Интервю на Михаела Михайлова Днес Ви срещаме с един запален
Коментари Харесай

Богдана Найденова за страстта към пътешествията и как да пътуваме изгодно

Интервю на Михаела Михайлова

Днес Ви срещаме с един разпален странник! Тя обича да пътува и опознава нови места, а фотографията е нейна пристрастеност. Богдана Найденова изненадва почитателите си със комбинация от спиращи дъха гледки от родните планини, през добре познати местоположения – погледнати от друг ъгъл, до екзотични дестинации. Споделя препоръки за преференциално пътешестване и по какъв начин да съвместим работата и заниманието си.

В идващите редове ще откриете какви хакове ни показа тя и по какъв начин се оправя с безконечната женска драма – събирането на багаж.



-Здравей, Богдана, благодаря ти, че одобри нашата покана да си поговорим за любопитните места, които посещаваш по света и у нас. Кога се зароди любовта ти към пътешествията?

Здравейте, аз благодаря за поканата. Всичко стартира през 2012 с първия ми полет. Тогава бях на 18- 19г. и пътувах до Единбург, с цел да видя приятеля ми, който учеше там. Пътуването беше доста забавно, защото летях със аероплан за първи път, сама, и по-късно смених 4 влака, с цел да стигна то Единбург. Е, не постоянно пътешестване то е комфортно, само че прекарванията по-късно си заслужават. Ако знаете какъв брой истории имам единствено от това пътешестване... И оттогава не желая спирам.

-Коя беше първата страна, която посети и с какво те впечатли?

Гърция! През 2009 сестра ми реши да ме заведе на отмора, откакто се върна от бригада в Щатите, беше доста благо. Плажовете ме сграбчиха и се старая да не пропущам Гърция като дестинация най-малко един път в годината -

-В забързаното ни всекидневие доста хора избират да непътуват с извинението, че нямат време. Самата ти имаш работа и отговорности, по какъв начин съчетаваш двете неща?

Много обмисляне, само че въпреки всичко съм зодия Дева Да, работя на цялостно работно време, извозвам доста време в срещи, само че се възползвам от всяка свободна минута която имам, с цел да възнамерявам (отпуск, отмора, бюджет).

Иначе ние хората, постоянно ще си намираме причина, с цел да не вършим нещо, в природата ни е, само че от време на време би трябвало да надмогнем себе си, тъй като резултата си заслужава.

-Какви са твоите " хакове ", когато планираш ново странствуване? А по какъв начин избираш къде да отидеш?

Винаги диря налични билети. Много постоянно съм избирала дадена дестинация, поради ниската цена на билет (например Малта, до която летях за 40 лв).

За Европа постоянно се преглеждат уеб страниците на WizzAirи RyanAir, постоянно изскача нещо.

Има и уеб сайтове, които оферират евтини билети до по-далечни страни с примерни дати. Просто одобрявам нещо там и буквам (лошото е, че нормално полетите са от друга европейска страна и надлежно би трябвало да се вземе и спомагателен билет от България до нея).

Има и дестинации несъмнено, които са ми фантазия. За тях нормално проверявам по-често уеб сайтове като skyscanner, с цел да намеря по-достъпни билети.

По-трудното е почтено казано отпуската, има толкоз малко дни за годината, а толкоз доста неща за виждане. Винаги виждам да комбинирам пътешестване с празници, с цел да взема по-малко дни, а от време на време върша и по-дълги уикенди, като взимам спомагателен ден в Петък или Понеделник.

-Като разпален странник сме сигурни, че сиспециалист в подреждането на багаж за път, какви препоръки би дала на нашите читатели?

Ох, ето това ми е слабостта. Тъй като обичам да върша фотоси и фотографията ми е пристрастеност, от време на време взимам по-интересни рокли, дрехи, с цел да направя фотографията по-атрактивна (които обаче не са напълно практични). Като ми погледнете профила в Инстаграм (@bnaydenova), ще разберете какво имам поради.

За страдание единственият съвет, който мога да дам в тази ситуация е по какъв начин да вземете повече неща със себе си:Д Аз нормално се обличам с няколко блузи, а в случай че е студено времето взимам няколко якета/палта в самолета.

-Кое предпочиташ да опознаваш България или света?

Много сложен въпрос: и двете. Но в случай че пътуваш единствено в една страна е като да прочетеш една страница от цялата книга.

Допреди пандемия та, да си призная, не бях пътувала на доста места в България. Сега обаче, мога да изкарам най-малко 2 книги с хрумвания за пътешестване в страната.

Много се възпламених и по планинския туризъм и доста обичам да върша преходи. Само като се замисля за планините ни и се замечтавам.

-Има ли място, на което не би отишла и за какво?

Не, в случай че има по какъв начин, бих обиколила целия свят (даже по няколко пъти)

-Наскоро се върна от Будапеща, разкажи ни малко повече за Термалните бани.

Много значим съвет: отидете рано. Те са огромна атракция в Будапеща и притеглят доста хора. Ние избрахме Szechenyi Thermal Bath, защото има огромен, открит басейн. Но има още доста бани, които си заслужават, ето ви и още две: Gellert Thermal Bath, Rudas Baths.

Изисква се зелен документ, с цел да влезете. Входът беше 25 евро за през целия ден. Заслужава си, в случай че имате спомагателен ден в Будапеща. Ние бяхме за общо 4 дни там и времето стигна за всичко, в това число и за баня.



-В условия на КОВИД пандемия по какъв начин се промени пътешестване то за теб? Отказват ли те рестриктивните мерки или в противен случай, локдауна е засилил жаждата ти заопознаване на нови места?

Да се откажа ли? В никакъв случай Сега дори е по-приятно да се пътува, защото няма огромен напор на туристи. Да, ограниченията непрекъснато се сменят, само че в случай че се интересуваш, няма ужасно. Най-много да те сложат под карантина у дома и след това си свободен (пишейки аз, до момента в който очаквам своята да изтече)

- Коя е най-далечната и най-нестандартна дестинация на която си била и с какво те впечатли?

Определено е остров Мавриций, вечно ще остане особено място за мен.

Най-много ме впечатлиха хората, живеят в невероятна естетика и съгласие, макар че изповядват разнообразни религии. Освен тях, няма по какъв начин да скрия, че там свидетелствах невероятни гледки.

- Има ли място, на което се връщаш още веднъж и отновобез да ти омръзне.

Стига да умееш да намериш хубостта в дребните неща, такива места има доста.

Но най-често навестявам Тетевенския балкан, защото не е известна дестинация, и е пъклен хубав по отношение на всеки сезон.

- Предпочиташ или отбягваш най-популярните дестинации?

Тук съм със смесени усеща. В множеството случаи, с цел да е известно едно място, най-вероятно има за какво. Например Париж, доста хора ще кажат, че е факсимиле, само че в случай че отидеш в сезон, когато няма доста туристи, ще успееш да почувстваш атмосферата на града. А пък е и толкоз огромен, че има за всекиго по нещо.

Но пък ще ви дам и противоположния образец. Посетих остров Миконос за 2 дни (беше ми директна локация), и останах леко казано разочарована. Според мен е много надценено място.

Цялото изявление четете на
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР