Интерпретативно съчинение на тема "Споменът - скръб и утеха" по

...
Интерпретативно съчинение на тема "Споменът - скръб и утеха" по
Коментари Харесай

Димчо Дебелянов се падна на матурата по български език и литература

Интерпретативно съчинение на тематика "Споменът - тъга и разтуха " по стихотворението на Димчо Дебелянов " Аз желая да те помня все по този начин " пишат зрелостниците на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Това оповестиха възпитаници от столични учебни заведения, които към този момент си потеглиха от изпита, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зрелостниците обясниха, че есето , което се е паднало на днешния изпит по български език и литература, е озаглавено " Тежестта на думите ". Изпитът продължава до 12:30 часа.

Между две разнообразни тематики имат опция да избират зрелостниците през днешния ден на матурата по български език и литература

според от това дали пишат есе, или интерпретативно съчинение. Съчинението е по проблем от една или няколко произведения на изучавани създатели. Формулировката за есето включва житейски проблем, залегнал в едно или в няколко литературни творби, или подобен, който не е привързан с живописен текст.

За разлика от предходни години, творбите, включени в изпита, са 27, а не 97. Всички те са изучавани.

Общият брой на въпросите остава неизменен - 41. С избираем отговор към този момент са единствено 22 от тях - с осем по-малко от предходната година. 16 са дилемите с къс свободен отговор. Други две са за основаването на текст в границите на четири-пет фрази.

И през тази година оптималният брой точки на матурата ще е 100.

Съчинението или есето ще носят най-вече 30 точки, а затворените въпроси - 22 точки. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 точки, които носят оценка "Среден (3) ". Досега за това бяха нужни 23 точки, които можеха да се съберат от въпросите с избираем отговор.

В Министерството на образованието и науката (МОН) тази заран беше генерирана изпитната композиция за държавния зрелостен изпит по български език и литература .

За написването на интерпретативното съчинение или есето се падна вид 13 , само че информацията за формулирането на тематиките ще бъде обявена по-късно денем от Министерството на образованието и науката. Броят на вероятните комбинации за генерирането на изпита, дружно с тематиката, беше 5 859 375.

Изпитът в 12-и клас стартира в 8:30 часа и на него се чака да се явят над 46 000 зрелостници в цялата страна .

В столицата държавният зрелостен изпит по български език и литература се организира в 88 учебни заведения. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите експерти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. След края на матурата от МОН ще оповестят какъв брой са зрелостниците, явили се на днешната матура в страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР