Интерпол са поискали от властите в Китай да предоставят официална

...
Интерпол са поискали от властите в Китай да предоставят официална
Коментари Харесай

Интерпол пита Китай за информация за шефа си

Интерпол са поискали от управляващите в Китай да дават публична информация за ръководителя на интернационалната полицейска организация Мън Хунвей, оповестява " Асошиейтед прес ".

В изказване на Интерпол се показва: " Интерпол изиска посредством публични канали обяснение от управляващите в Китай по отношение на статута на президента на Интерпол Мън Хунвей. Генералният секретариат на Интерпол чака с неспокойствие формалния отговор на китайските управляващи за адресиране на опасенията, свързани с физическото и здравословното положение на президента . "

 Изчезналият началник на Интерпол закопчан в Китай
Изчезналият началник на Интерпол закопчан в Китай

Бил отведен за разпит незабавно след идването му в страната

По-рано медии в Хонконг оповестиха, базирайки се на неизвестен източник, че Хунвей е обект на следствие в Китай и той е разпитван в следствен арест. Мън Хунвей, който в същото време е заместник-министър на публичната сигурност на Китай , се допуска, че е отведен за разпит, незабавно щом е кацнал в Китай преди седмица. Съпругата на шефа на Интерпол го разгласи за липсващ във Франция, където понастоящем живее фамилията.

Съпругата и децата на Хунвей са били сложени под специфична отбрана от френската полиция, откакто брачната половинка е получила закани по телефона и през обществените мрежи.

От шефа на Интерпол няма " ни новина, ни кост " от 25 септември , когато е летял от Франция за Китай.

 Изчезна шефът на Интерпол Обновена
Изчезна шефът на Интерпол

С Хунвей е загубен контакт от седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР