Интернет потребители на популярни форуми споделят любопитен и нестандартен начин,

...
Интернет потребители на популярни форуми споделят любопитен и нестандартен начин,
Коментари Харесай

Защо някои хора крият чесън под възглавницата си?

Интернет консуматори на известни конгреси споделят любопитен и ексцентричен метод, който оказва помощ да се отървете от доста проблеми и усъвършенства здравето. Оказва се, че единствено една скилидка чесън, скрита под матрак или възглавница, ще реши няколко здравословни казуса едновременно.

Работата е там, че с изключение на витамин В, калий, натрий и магнезий, този артикул съдържа значимото вещество алицин, написа zdrave.to. Той работи като повсеместен антимикробен сътрудник и е ефикасен против доста вируси, бактерии и гъбички.

Лекарите предлагат да поставяте свежа скилидка чесън под възглавницата си всяка вечер, тъй като алицинът последователно се изпарява от нея и стартира да се “бори” с микроби и инфекции. В същото време алицинът от чесън отстранява слузта от синусите и затова този способ ще бъде потребен за хора, страдащи от простуда.

Освен това алицинът блокира синтеза на нитрозамини, които са канцерогенни съединения и води до клетъчни разновидности, които могат да доведат до развиване на рак.

Също по този начин потребните субстанции от чесъна предотвратяват запушването на кръвоносните съдове с холестерол. Това е потвърдено посредством опити на Ървин Голдман от Университета на Уисконсин в Медисън.

Друго потребно свойство на скилидка чесън под възглавницата ви е, че отпуска нервната система и ви оказва помощ да заспите. И по този начин, под въздействието на чесъна тялото употребява повече калий и магнезий, които подтикват производството на хормон, който оказва помощ за съня.

В същото време специалистите означават, че чесънът би трябвало да е свеж. По време на термичната обработка потребните му субстанции се унищожават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР