Интернет платформа, която свързва бежанците от Украйна с българи, предлагащи

...
Интернет платформа, която свързва бежанците от Украйна с българи, предлагащи
Коментари Харесай

Помощ за бежанците: ВМРО с платформа за жилище и работа

Интернет платформа, която свързва бежанците от Украйна с българи, предлагащи работа и жилища у нас, е изготвила Младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация, стана ясно на брифинг през днешния ден. Създателите ѝ оповестиха, че са подготвени да я дават безплатно на държавното управление.

„ Идеята е да съберем на едно място във виртуалното пространство напъните на всички искащи да дават помощ “, акцентира ръководителят на младежката организация Михаил Велев. По думите му в платформата могат да се записват всички хора, които оферират работа, място за живеене, а по този начин и тези, които търсят поддръжка и заслон. Тя ще служи като посредник сред тях.

„ Хората ще могат да се свързват и непосредствено между тях. Доброволци пък ще се включат и ще дават отговор непосредствено на въпроси в платформата, а локалните координатори на Вътрешна македонска революционна организация в страната ще оказват помощ на място “, разяснява Велев.

Освен за жилище и работа, хората ще могат да дарят и средства за бежанците и артикули от първа нужда.

Платформата ще бъде дейна у нас и в чужбина. Достъпна е на следния линк - www.bg4bginua.com

Доброволци към този момент са предложили и помощта си да я преведат на разнообразни езици. В момента тя работи на български и украински.

Много хора са се отзовали и са дарили в акцията на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация. Един бус е отпътувал сутринта с помощи, а на следващия ден ще тръгне още един. С него ще пътува и евродепутатът и съпредседател на партията Ангел Джамбазки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР