Интернет гиганти като Фейсбук, Гугъл и Туитър са постигнали известен

...
Интернет гиганти като Фейсбук, Гугъл и Туитър са постигнали известен
Коментари Харесай

ЕС вижда известен напредък в борбата на социалните мрежи срещу дезинформацията

Интернет колоси като " Facebook ", " Google " и " Туитър " са постигнали прочут прогрес в битката против разпространяването на дезинформация, сподели през днешния ден Европейската комисия.

Въпреки това, широкомащабното разпространяване на агитация и дезинформация продължава и е належащо да се свърши още доста работа, споделиха в изказване еврокомисарите Вера Йоурова, Мария Габриел и Джулиан Кинг, съобщи ДПА.

Миналата година, преди изборите за европарламент през май, Европейска комисия задейства проект, който приканва обществените медии на непринуден принцип да се борят с подправените вести. Днес комисията разгласява годишния отчет за напредъка на платформите по използването на Кодекса за положителни практики за битка против дезинформацията.
Фалшивите вести: Начин на (зло)употреба Общество, което чете малко, елементарно се поддава на параноята -
Йоурова, Габриел и Кинг – отговарящи надлежно за правораздаването, цифровизацията и сигурността - похвалиха фирмите, поели ангажимент за повече бистрота и за взаимна работа с държавните управления от Европейски Съюз, с откриватели и със експерти по инспекция на обстоятелства.

Европейска комисия обаче предизвестява, че в случай че сегашната скица за битка с дезинформацията посредством саморегулиране от страна на интернет платформите не даде приемливи резултати, тя може да вкара регулации в бранша.
„ Facebook ” e премахнал 2,19 милиарда подправени профила Кампанията е част от битката с дезинформацията
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР