Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до

...
Интерконекторът между България и Гърция трябва да бъде завършен до
Коментари Харесай

Министър Шишков с новини за газовата връзка с Гърция

Интерконекторът сред България и Гърция би трябвало да бъде приключен доникъде на септември. Това съобщи министърът на районното развиване Иван Шишков след инспекция на място.

Драстичното повишаване на газа за септември до над 350 лева на мегаватчас от през вчерашния ден още повече постанова газовата връзка да бъде пусната оптимално скоро, обявиха от служебния кабинет.

Все още не са получени всички документи, които Министерство на регионалното развитие е поискало, с цел да се завоюва време за въвеждането на интерконектора  в употреба. 

" Това, без което не може да бъде въведен целият обект в употреба, трябва да бъде приключено. Всичко останало, което би трябвало да се приключи, без да има никакви проблеми в самата употреба, сме го извадили в обособени стадии, с цел да може в действителност да осигурим газ в точния момент. Надявам се до края на другата седмица всички документи за осъщественото строителство да бъдат предоставени. Надявам се доникъде на по-другата седмица в това число и строителството да бъде готово ", сподели Шишков, представен от България Он Еър.

Министърът разяснява, че всеки ден получава фотоси и всеки ден следи какви документи се дават, поддържа и непрестанен контакт със строителите, проектантите и надзора, с цел да може обектът да бъде приключен допустимо най-бързо. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР