Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с българската национална и

...
Интерконекторът Гърция-България вече е успешно свързан с българската национална и
Коментари Харесай

Интерконекторът с Гърция вече е свързан с българската мрежа

Интерконекторът Гърция-България към този момент е сполучливо обвързван с българската национална и директна газопреносна мрежа, оповестиха от плановата компания Ай Си Джи Би ( ICGB ) .

"Газопроводът IGB към този момент е сполучливо обвързван със прилежащите оператори в двете страни, като по този метод физическият транспорт на газ по оборудването е механически гарантиран ", написа в известие на компанията.

Газовата връзка още не е пусната в употреба. Служебното държавно управление разгласи завършването на всички действия по нея, само че позволи, че може да има закъснение.

Интерконекторът Гърция-България е основен за диверсифицирането на доставките на природен газ в България. Когато влезе в комерсиална употреба, той ще разреши в България да се доставят цялостните количества по контракта за природен газ с Азербайджан и ще даде опция да се доставя газ от терминалите за полутечен газ в Гърция. Капацитетът на интерконектора е 3 милиарда куб. м. годишно - почти колкото е годишното ползване на природен газ в България.

Строителството на газопровода беше, а няколко дни по-късно националните енергийни регулатори на България и Гърция КЕВР и RAE, в съгласие с Европейската комисия, издадоха на плановата компания като самостоятелен метафоричен оператор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР