Интерконекторът България - Гърция ще бъде въведен в търговска експлоатация

...
Интерконекторът България - Гърция ще бъде въведен в търговска експлоатация
Коментари Харесай

Интерконекторът България - Гърция ще бъде въведен в търговска експлоатация до края на 2020 г.

Интерконекторът България - Гърция ще бъде въведен в комерсиална употреба до края на 2020 година Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на петата среща на групата на високо ниво за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа.

По време на форума бяха подписани основни контракти, свързани с реализацията на трансграничния газопровод, който има стратегически темперамент за целия район, добави министър Петкова:

„ Интерконекторът Гърция – България значи сигурност на доставките, конкурентни цени, надлежно – конкурентни стопански системи. За българското държавно управление реализацията на плана – за създаване на система сред Гърция и България, е основен приоритет в региона на енергетиката. Не инцидентно българското държавно управление в три поредни години залага в своя бюджет държавна гаранция за този план в размер на 110 млн. евро “.

Напредъкът по основните планове в енергийния бранш в региона на природния газ и електроенергетиката, както и постигнатото по време на Българското европредседателство в областта на енергетиката са измежду тематиките, разисквани на интернационалния конгрес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР