Интересно стартира ловният сезон за ловците от дружинката в с.

...
Интересно стартира ловният сезон за ловците от дружинката в с.
Коментари Харесай

Успехи за ловците от две гранични планини в Югозапада – Малешевска и Славянка

Интересно започва ловният сезон за ловците от дружинката в с. Крупник. Те ловуват в Малешевската планина над живописното Кресненско дефиле. Крупнишките ловци означиха откриването на новия сезон с две печени ярета предходния ден на ловния подслон в м. “Градище ”. Идеята на ръководителя Атанас Богданов към ловните събития да се приобщават и членовете на фамилиите към този момент основава хубава традиция. Голямата компания беше благословена с молебен за здраве и слука от отец Величко.

Събитието беше почетено и с обичайното наличие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който също насочи своите благопожелания. Дружинката е окуражена да облагороди този регион, като го направи подобаващ ъгъл за отдих и туризъм за цялото население на с. Крупник и региона, както и за учебни мероприятия.

Неделният първи излет в м. ”Ановете ” стартира с дисциплинарни ограничения на ръководителя на ловния излет Атанас Богданов, който не включи в първата гонка махмурлии от вчерашната забава и те останаха, без да се сърдят, на ободрителни процедури, написа slrb.bg.

Ловът стартира обещаващо, като още първоначално сюрия от двайсетина диви прасета сложиха на тестване ловеца Добри Лазаров, който изпразни и двете пушки, с които ловуваше, без резултат, само че с резултат, че ги отклони към младия ловджия Светослав Равначки, който се оправи с едно от животните.

По време на гонката кучката Лили на Мариян Стойнев пострада неприятно и се нуждае от намесата на ветеринарен доктор, което не е казус в този спорт.

Много топлото време се отрази неподходящо на първия излет в ловната група на село Яново към дружинката в с. Петрово от сдружението в Сандански. За разлика от доста други места ловците тук означават огромно наличие на диви прасета, за които нямат пояснение от кое място са пристигнали.

Много притежатели на лозя към този момент пострадаха от техните нападения в подножието на планина Славянка на границата с Гърция.

След инструктажа на Йордан Далев, в който не беше подценено нито едно от най-важните условия при осъществяване на ловджийски излет, ловците се насочиха към м. ”Бишкарника ”, където дивите прасета незабавно бяха вдигнати, само че поради високите температури кучетата не бяха доста настойчиви.

Към пусията на ловеца Андон Василев се насочи 80-килограмов глиган, който се трансформира в първата слука за новия сезон.

Кузман Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР