Интересно е с колко гласа ще бъде взето това решение.

...
Интересно е с колко гласа ще бъде взето това решение.
Коментари Харесай

Хипотетично Гешев може да си тръгне от поста главен прокурор до дни, но...

" Интересно е с какъв брой гласа ще бъде взето това решение. По новия закон са 13 гласа. Ако се вземе с по-малко от 17, както бе по остарелия закон, това решение може да е несигурно, тъй като законът е нападнат пред Конституционния съд. Президентът може да изчака решението на Висш съдебен съвет и определението по допустимостта. Ако Конституционен съд каже, че ще гледа оспорването, Радев може да се възползва от правото си на отлагателно несъгласие и да върне на Висш съдебен съвет решението, с цел да се организира процедурата още един път. В хипотезата на позволено за гледане дело от Конституционен съд Висш съдебен съвет ще бъде длъжен да спре производството ", уточни адв. Емил Георгиев от Инициативата " Правосъдие за всеки " пред Нова телевизия.

Рангелов на собствен ред разяснява и разновидността основният прокурор да бъде измамен под отговорност за това, че е държал съответни досъдебни производства на трупчета. Според него това е недоказуемо.

 

“Правото за положително или неприятно е формализирано и има спънки да се откри нещо сходно ”, безапелационен бе адв. Рангелов.

 

По думите на Емил Георгиев нещо сходно ще зависи напълно от наблюдаващия прокурор, който ще би трябвало да реши какво е отношението към сходни данни.

 

Според Рангелов Гешев би трябвало да остане още на поста си, с цел да изнесе още информация. Не се съгласи с него обаче адв. Емил Георгиев.

 

“Това, че той е основен прокурор няма значение. Правото е за всички. Когато разполага с информация, той може да я популяризира и като редови жител или прокурор. Нещата при него са в по-различна повърхност. Той има потребност от поста поради персоналното си богатство. Сам сподели, че се тормози за живота си ", добави адв. Георгиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР