Интересните разрития около Microsoft и Activision Blizzard продължиха да излизат

...
Интересните разрития около Microsoft и Activision Blizzard продължиха да излизат
Коментари Харесай

Стана ясно защо Microsoft са придобили Zenimax

Интересните разрития към Microsoft и Activision Blizzard продължиха да излизат и в края на предходната седмица. Както знаете текат чуванията по делото сред Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) и Microsoft, откакто първите съумяха да издействат от съда краткотрайна възбрана на сключването на договорката по придобиване на Activision Blizzard от страна на Microsoft.

В една от последните порции информации, които станаха притежание на медиите е разкритието, че Starfield е повода, заради която Microsoft са закупили Zenimax Media и техните студиа, сред които и Bethesda. Вероятно си спомняте, че Bethesda анонсираха Starfield по време на Е3 2018. Две години по-късно Microsoft разгласи придобиването на Zenimax Media за $7.5 милиарда В диалог с The Verge, шефът на гейм интервенциите в Microsoft Фил Спенсър изяснява, че Sony към този момент са били оповестили две от бъдещите заглавия на студиа на Zenimax – Deathloop и Ghostwire: Tokio, като PlayStation ексклузиви. Starfield е щяло да бъде първото напълно ново заглавие и поредност на Bethesda от 25 години и предстоящо финансов и репутационен шлагер за Zenimax, Bethesda и надлежно PlayStation.

„ Един от тласъците ни да придобием Zenimax е, че Sony бяха сключили договорка за Deathloop и Ghostwire – платили са, с цел да не излизат тези игри за Xbox. Така че полемиката към Starfield беше за това, че играта е допустимо също да пропусне Xbox. Не можехме да си позволим да сме изместени по този метод във връзка с наличието, което притежаваме. Така че трябваше да си осигурим наличие, с цел да останем в бизнеса “, изяснява Спенсър.

Разкритието му е любопитно по доста аргументи. Една от тях е опрощение на Спенсър отпреди няколко месеца, когато беше оборил догатката, че Microsoft ще заключи Call of Duty за PlayStation, изтъквайки, че Deathloop е игра, чиито права Microsoft държи, само че е излязла за PlayStation. Всъщност от казаното в този момент излиза, че не Microsoft са разрешили играта на Arkane да направи премиерата си за PlayStation.

Именно Sony са най-големият съперник на сливането сред Microsoft и Activision Blizzard и FTC е срещу договорката поради явната заплаха да бъде нарушена честната конкуренция сред двете огромни конзоли на пазара. За PlayStation, най-малко публично, ябълката на раздора се явява Call of Duty – звездата в каталога на Activision и заплахата играта да спре да излиза за конзолите на японската компания. Но както нормално, истината е някъде по средата. Първо, имаме признанието на шефът на SIE Джим Райън от предходната седмица за това, че PlayStation не изпитвали страхове за запазването на мултиплатформения темперамент на поредицата. Освен това, още веднъж Джим Райън през март в директен текст съобщи, че не желае да договаря за CoD изобщо: „ Не искам нова договорка за Call of Duty. Искам просто да препречвам сливането ви “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР