Китайската компания Lingjiu Microelectronics представи своята бюджетна графична карта GP201.

...
Китайската компания Lingjiu Microelectronics представи своята бюджетна графична карта GP201.
Коментари Харесай

Lingjiu GP201 е още една китайска графична карта от начално ниво

Китайската компания Lingjiu Microelectronics показа своята бюджетна графична карта GP201. И преди сме виждали опити на китайски компании да показват нещо обичайно в този пазарен сегмент. Най-известният опит е Moore Threads MTT S80 с положителни спецификации и смешна начална продуктивност. Която обаче последователно се усъвършенства с помощта на софтуерната оптимизация. Младата компания Lingjiu Microelectronics въобще не претендира за нещо извънредно и стартира пътя си с ултрабюджетно решение. Нещо, което теоретично би трябвало да покаже равнище на продуктивност, сравнимо с бюджетните графични карти отпреди 10 години.

Графичната карта GP201 се предлага в мобилен форм-фактор MXM. Базовата периодичност на графичния процесор е 1,2 GHz. Налични са 2 GB DDR4 видеопамет. Мощността е 30 W и се поддържа PCIe 3.0 интерфейса. Теоретичната продуктивност на новия графичен процесор е 1,2 TFLOPS. По своите характерности GP201 е доста непосредствен до Nvidia GeForce GT 1030. Но като се вземе поради необработеният програмен продукт, е малко евентуално китайците да могат да покажат сходни резултати. А главното достижение на Lingjiu тук е самият факт на стартиране на такова устройство. В същото време се заявява за съгласуемост с китайските процесори и операционни системи, тъй че тази видеокарта ще откри своето приложение.

На фона на американските наказания китайските компании се пробват да реализират известна софтуерна самостоятелност и да заменят непознатите софтуерните артикули със лични разработки. Трябва да признаем, че те имат немалки триумфи. Така да вземем за пример китайските процесори Loongson демонстрират положителни резултати, макар че към момента са надалеч от актуалните процесори на Intel и AMD.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР