Интересна история сподели ютуберът NorthWestRepair, който в своя канал показва

...
Интересна история сподели ютуберът NorthWestRepair, който в своя канал показва
Коментари Харесай

Куриозен случай: видеокарта GeForce RTX 4090 отказва да работи заради залепналото за GPU насекомо

Интересна история показа ютуберът NorthWestRepair, който в своя канал демонстрира ремонта на най-различни видеокарти. Този път той се е сблъскал с в действителност неповторим случай. Сервизният експерт е получил за ремонт видеокарта от вида GeForce RTX 4090 Founders Edition, която клиентът е закупил на преференциална цена от неназован и може би неособено прочут дистрибутор. Графичната карта е била сякаш нова, само че без гаранция. Не е изненадващо, че тази GeForce RTX 4090 е отказвала да работи. Когато е включена, нейните вентилаторите се въртят на най-много, само че на екрана не се демонстрира никакво изображение.

NorthWestRepair е почнал инспекция малко по малко. Той махнал охлаждането, ревизирал за къси съединения и ревизирал работните напрежения. Платката даже е прегледана под микроскоп за повреди и пукнатини. В последна сметка се оказа, че това е изцяло изправна и работеща платка. Ето за какво сервизният експерт е решил да демонтира процесора AD102. При демонтирането на чипа под него бе намерено залепнало малко насекомо. То е съединявало накъсо някои от BGA контактите, което е провокирало казуса със стартирането на видеокартата.

След разчистване и слагане на процесора назад видеокартата GeForce RTX 4090 стартира да работи като нова.

Тази история ясно демонстрира, че за ремонт би трябвало да се търсят единствено квалифицирани експерти. Освен това не би трябвало да се купуват скъпи артикули от съмнителни медиатори, изключително без никаква гаранция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР