Интересна битка в скока на дължина при жените се очертава

...
Интересна битка в скока на дължина при жените се очертава
Коментари Харесай

Бартолета и Шпанович в класна битка в Карслруе

Интересна борба в скока на дължина при дамите се обрисува на интернационалния атлетически шампионат от сериите на IAAF World Indoor Tour в Карлсруе на 3 февруари. В бранша ще се появят две от звездите на хоризонталния скок - олимпийската шампионка Тиана Бартолета (САЩ) и европейската Ивана Шпанович (Сърбия).

За последно Бартолета се е състезавала в скока на дължина в зала преди девет години. Американката има на сметката си три златни олимпийски медала - два с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 100 м и един в скока на дължина, заслужи втора международна купа в зала в скока на дължина, взе участие в слагането на международния връх на 4 по 100 м, сграбчи два бронзови медала на 60 м и бронз в скока на дължина на планетарния конгрес навън в Лондон през предходната година.

Бартолета има персонален връх навън 7.17 м, а в зала най-хубавото й достижение е 6.80 м от 2006 година, когато завоюва първата си международна купа в зала.

В Карлсруе американката ще се изправи против една от най-хубавите състезателки в скока на дължина в зала в историята - Ивана Шпанович. Сръбкинята има олимпийски и международен бронз, а предходната зима победи с европейската купа под покрив в Белград с народен връх от 7.24 метра, най-хубавото достижение в зала в дисциплината от 1989 година Този резултат подреди Шпанович на трето място във безконечната международна класация под покрив.

Сред съперничките на двете звезди в Карлсруе ще са рекордьорката на Англия в зала Лорейн Уджен, Малайка Михамбо, Состен Могуенара и Александра Вестер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР