Интересен коментар по повод кандидатурата на проф. Анастас Герджиков направи

...
Интересен коментар по повод кандидатурата на проф. Анастас Герджиков направи
Коментари Харесай

Историкът от НБУ доц. Петър Николов: От 4 години съм убеден, че ако има българин, който да обедини нацията, това е проф. Анастас Герджиков

Интересен коментар във връзка кандидатурата на проф. Анастас Герджиков направи доцент Петър Николов от Инициативния комитет, издигнал ректора на Софийския университет " Свети Климент Охридски " за президент.

Доц. Николов, който е учител по политически науки и история в частния Нов български университет, си е поискал сътрудника му да оглави България още преди четири години.

" Когато професионалните ни пътища се срещнаха за пръв път, говорихме един час. Тогава той беше ректор на Софийския университет, а аз - заместител министър на образоването. Излязох от тази среща с един въпрос в главата си. А точно " Господи, тъй като този човек не е президент на България? ".
свързани новини19486преди 4 часа
Буквало от 4 години съм уверен, че в случай че има българин, който може да се оправи с сложната задача да сплоти нацията и по едно и също време с това да ни съставлява с достолепие, с горделивост пред света, да накара света да гледа с почит на България, това е Анастас Герджиков ", съобщи Петър Николов.

" Най-ценните качества на Анастас Герджиков са първо, че е извънредно ерудиран, образован, бездънен човек, ценител на политическите и публичните процеси. Може да дефинира общия, обществения, националния интерес... Може да уточни цел, към която да подходи и да я отстоява с неотстъпчивост и увереност, която е доста дефицитна в днешно време.

Другото му качество е, че не е политик. Не е паднал в това лицимерие, в което всички сме малко или доста и на което всички сме жертва. Това е човек, кото споделя това което мисли ", заключи доцент Петър Николов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР