Интересен клип в групата „Забелязано в София“ предизвика вълна от

...
Интересен клип в групата „Забелязано в София“ предизвика вълна от
Коментари Харесай

Жител на столицата се пази от крадци… с ток по бравата

Интересен клип в групата „ Забелязано в София “ провокира вълна от мнения. На него се вижда ключалка на апартамент, по която тече ток. Човекът, който го е снимал даже демонстрира по какъв начин от нея излизат безусловно искри. Идеята е, че по този метод той се пази от щурм.

Отиваме в кв. „ Хиподрума “, с цел да забележим онлайн дали показаното във видеото е истина. Около бравата се оказва, че има и предупредителни лепенки. Още преди да проверим с мултицет бравата, към този момент е ясно от жуженето, че нещо не наред. Измервателният апарат удостоверява нашите опасения – там, където човек би си поставил ръката, тече огромен волтаж.
Снимка: bTV
Според жителите на входа, охранителната система вид „ направи си самичък “ пази жилището от години. Някои настояват, че притежателят е „ почтен, страховит човек “, пък „ да му мислят крадците “. Други, като Англика Радкова, която има три деца, не крият терзанието си: „ Съпругът ми искаше да извикаме полицията. Полицията идва в това време преди няколко дни. Вратата му беше отворена и мислехме, че са влезнали крадци, само че също и полицията нищо не му направи. Нищо не му сподели за тока и по този начин “.

За специалиста по мълниезащити инж. Радослав Калчев тази система сама по себе си е незаконно действие: „ Такова знамение са правили единствено фашистите в концлагерите, когато човешкият живот не е коствал нищо. В една етажна благосъстоятелност през общите територии, като коридори, стълбища, кафези и прочие минават какви ли не хора - посетители, деца, възрастни хора, инвалиди, куриери, пощальони. Това просто е неприемливо “.
Снимка: bTV
Той е безапелационен – не може да третираш всеки, докоснал бравата, като нарушител.

Какъв е главният риск: „ Ако токът протече през лявата част, той непосредствено минава през сърдечния мускул, което може да провокира блокаж, арест... а карцерът си е гибел “.

Вратата капан провокира интерес измежду гостите на хората от другите жилища – някои дори особено замерват бравата. Няма тежко потърпевши почтени жители. Засега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР