Интересен астероид ще прелети сравнително близо до Земята на 25-ти

...
Интересен астероид ще прелети сравнително близо до Земята на 25-ти
Коментари Харесай

Астероид със собствена луна приближава Земята

Интересен метеорит ще прелети относително покрай Земята на 25-ти май т.г., оповестява Европейската галактическа организация, представена от vesti.bg. Астероидът 1999 KW4 е необикновен поради обстоятелството, че си има своя луна, която обикаля към него.

Двете тела образуват бинарна астероидна система. По-голямото тяло е с широчина 1,5 км. до момента в който по-малкото е едвам 0,5 км. необятно. Те са открити през 1999 година, като орбитата на системата обикаля сред Слънцето и Земята.

Заради този факт, астероидната система е класифицирана като " евентуално рискова ", защото постоянно минава покрай Земята. Реалното разстояние сред Земята и двата метеорита остава задоволително огромно. Тази година то ще е към 5,1 млн. км.

Все отново, това ще е най-близкото прекосяване на астероидната система до Земята, откогато е засечена и ще бъде най-близкото най-малко до 2036 година Освен това е най-големият засечен досега обект, който ще премине около Земята на по-малко от 20 дистанции до Луната най-малко до 2027 година

Това прави тазгодишното наблюдаване изключително атрактивно за астрономите. Наблюдението му с професионални телескопи ще е относително елементарно. За феновете обаче, може да е малко по-трудно, защото той се движи със скорост 77 446 км/ч по отношение на Земята, само че въпреки всичко е постепенно за галактическите машаби, което ще направи отличаването му по-сложно.

За страдание, даже и огромното тяло на системата няма да може да се следи с невъоръжено око. Освен това в най-близката си точка, той ще е забележим най-добре от южното полукълбо. Ще може да се засече и от северното полукълбо от 27-ми май нататък. /vesti.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР