Интересът на Пентагона към бивши съветски биологични лаборатории в постсъветските

...
Интересът на Пентагона към бивши съветски биологични лаборатории в постсъветските
Коментари Харесай

Лавров: Интересът на САЩ към бившите съветски биолаборатории в Казахстан изисква изясняване

Интересът на Пентагона към някогашни руски биологични лаборатории в постсъветските републики, по-специално в Казахстан, изисква изясняване, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в сряда по време на тирада в МГИМО, предава ТАСС.

„ Сега приключваме подготовката на меморандум за съдействие в региона на биологията с нашите казахстански другари. Фактът, че Пентагонът се интересуваше от тези въпроси, в някогашните руски лаборатории, с цел да ги модернизира, с цел да сътвори нови уреди, това е доста забавно и изисква уточняване. Надявам се, че несъмнено ще решим тези въпроси с Казахстан ", сподели той.

Лавров добави, че Русия е най-загрижена за военно-биологичните действия на Съединени американски щати в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, макар че американските биологични лаборатории са ситуирани по целия свят. По отношение на взаимния меморандум с Казахстан Лавров акцентира, че такава процедура е извършена с Узбекистан, Таджикистан и се завършва с Армения. Той също по този начин изрази вяра сходен развой да се организира в ОДКБ.

„ Сътрудничеството в тази област е належащо, тъй че всичко да е транспарантно за нас и един за различен и в границите на ОДКБ всичко е транспарантно и се надявам, че ще доведем това до края, както направихме с нашите таджикски сътрудници “, разяснява Лавров.

Министерството на защитата на Руската федерация показа по-рано презентация, от която следва, че Съединените щати са похарчили повече от 200 милиона $ за финансиране на биологични лаборатории в Украйна, които участваха в американската военно-биологична стратегия и се занимаваха по-специално с чумата и патогени на антракс. На територията на Украйна е образувана мрежа от повече от 30 биологични лаборатории, работещи в полза на Пентагона, оповестиха от съветското военно ведомство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР