Интересът към почивка в България се е утроил, а българите

...
Интересът към почивка в България се е утроил, а българите
Коментари Харесай

3 пъти по-голям интерес към почивка в България, привличат румънците с намаления

Интересът към отмора в България се е утроил, а българите притеглят румънците с понижения, достигащи 50 %, написа в. " Адевърул ".

От 1 юни отпадат всички ограничавания за пътешестване до България за румънски жители, като са отстранени всички условия за влизане в страната, показва една от най-известните компании за консултантски услуги в туризма. Благодарение на обстоятелството, че България се намира в зеления лист на Румъния, и на връщане от страната не се постановат никакви ограничавания, показва вестникът.

След включването на България в зеления лист на Румъния и най-много откакто българите оповестиха, че не изискват спомагателни документи от румънците при прекосяване на границата, с изключение на документ за идентичност, търсенето и ползата към отмора в България се утроиха, показва " Адевърул ".

" Най-търсените курорти са Златни пясъци, Албена и Слънчев бряг. Хотелите не престават да оферират специфични предложения с огромни понижения, а румънците одобриха новината доста добре. Очакваме вълна от резервации в идващия интервал. Бих споделил, че тази година ваканциите са най-горещата тематика за полемика. Наблюдавам едно раздвижване, сходно на това след 1989 година, когато румънците завоюваха свободата да пътуват в чужбина ", разяснява Себастиан Константинеску, общоприет шеф на " Травъл планер ".

В момента за българското крайбрежие има доста предложения с понижения от 30-40 %, даже 50 %. Подобни понижения не е имало за месец юни. Хотелиерите са в усложнение без туристите от Русия, Германия, Англия и други страни от Западна Европа и оферират огромни понижения, с цел да привлекат румънски туристи. Това обаче може да се промени, когато влезем в сезона, написа вестникът, като се базира на разбора на " Травъл планер ", откъдето предлагат да се вършат резервации в точния момент, с цел да се заемат места в хотели с положителни услуги.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР