Интерес коментар направи депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова преди минути

...
Интерес коментар направи депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова преди минути
Коментари Харесай

Деси Атанасова попари Румен Радев: Илияна Йотова има по-голяма институционална тежест

Интерес коментар направи депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова преди минути в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия ". Тя приказва по доста тематики, една от които бе за президента Румен Радев.

" Той употребява своето конституционно право да постанова несъгласие - към този момент 12-и път. Но в последно време се не помни свикването на Консултативен съвет по национална сигурност. Последно е бил на 19 април предходната година. Това значи, че или няма проблеми в страната, с цел да свика президента подобен съвет и да сложи значими за решение въпроси, или в напъните си да постанова несъгласие над управническите решения на болшинството, пропуща други права, които са му дадени. В интерес на истината това, което ми прави усещане в президентската институция, е, че сякаш госпожа Йотова има доста по-сериозна институционална тежест. Надявам се, че би трябвало да се промени и въпреки неналичието на политически опит на президента явно оказва въздействие той да го компенсира с диалози освен в частта си на опозиционер, а в това в действителност да сплотява и българските жители. И, несъмнено, да търси метод за намиране на решения с политическите партии ", сподели Атанасова.

Тя засегна и тематиката с обвиняванията към депутатката Елена Йончева. " Първо, считам, че ролята на публицист на госпожа Йончева беше досега, до който тя беше определена за депутат. За нея към този момент би трябвало да приказваме като политик. На второ място, доколкото знам сигналът, по който прокуратурата повдигна обвинявания, е импортиран през лятото на 2018 година, т.е. предхожда съществено времево следствията, за които тя твърди - т.е. сигналът й за автомагистраите, че има някаква съгласуваност. В България работи презумцията за непорочност и аз присъди от студиото няма да давам. Но бих споделила, че ми прави много неприятно впечатение, че цялата партия Българска социалистическа партия се пробва да сътвори друг имидж институционален на българската прокуратура. Обвинението работи в името на българската държавност. Това не е в интерес на никого да се пришиват такива термини като " политическа принуда " или " поръчкова прокуратура ". Смятам, че би трябвало да извърнат съществено внимание - по тази причина не дава отговор ГЕРБ. Диалогът е сред прокуратурата и гж- Йончева. При нас нещата са ясни - има ли подозрение за каквото и да е, даже да няма повдигнато обвиняване, действаме по един и същи начин, поредни сме, не поносим такова държание ", разяснява още тя.

Запитана за данните от социологическите организации, че доверието на ГЕРБ и Българска социалистическа партия е доста близко като проценти, Атанасова отговори: " Политическият опит, койт имима в ГЕРБ през последните съвсем 10 години, приказва, че постоянно преди избори и начало на политическа акция, било то за европейски, парламентарни, или локални такива, социолозите дават рацлични оценки. Много постоянно в последните години съм виждала прогнози, които споделят, че ГЕРБ изрично изпуска първата позиция, и в последна сметка това се опровергава в нощта на изборите. При провежданите до момента евроизбори няма сериозна изборна интензивност. Българите малко неглижират присъединяване в ивроизборите, на другите са по-активни, защото там по-скоро вота е мажоритарен. уповавам се обаче, че в този момент, когато става ясно, че Европа е във всеки български дом, и решенията от там засягат всички наши жители, ще бъдат много заинтригувани и ще вземат участие. Нашият опит е потвърдил, че структурите ни са в кондиция. Няма друга партия с толкоз политически живот. Ние всяка седмица сме с нашите гласоподаватели, нашите структури работят. Не виждам проблем в кондицията за скруктурите на ГЕРБ по места. Да, имаше рецензия от премиера, само че тя е градивна. Ние в ГЕРБ си служим с най-голямата мощ - истината. Без значение за кого се отнася, не ни тормози да си я кажем. Надявам се на един по-добър резултат. Ако приказваме в конкретика, на идния евровот, ми се желае да си приказваме за послания, политики, а не за кавги. Важно е каква ще бъде подредбата, какви ще са лицата. При нас в ГЕРБ стартират номинационни събрания, до края на февруари ще излъчим номинациите от всички структури в страната за евродепутати. Не знам при другите по какъв начин е, само че ние ще сме подготвени задоволително рано. Ще заложим на потвърдили се хора. Ще има и нови лица. За всяка партия е належащо възобновяване. Имаме извънредно ярки хора - хора, които стоят зад избрани дела. В другите партии има имена, които не са познати на хората. За ГЕРБ всеки избор е значим. През предходната година имаше частични локални избори, даже в някои села, и там подхождаме професионално. Имаме над 10 победи, това приказва доста за нас ", разяснява още тя. 

Атанасова разкри, че налозите няма да бъдат променяни, така като това е записано в управническата ни стратегия. " Категорично в тази управническа стратегия, няма да се случи, откакто не е контрактувано ", приключи тя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР