Интер сгази Милан в дербито между двата тима от 23-ия

...
Интер сгази Милан в дербито между двата тима от 23-ия
Коментари Харесай

Интер разби Милан и протегна ръка към титлата в Серия А

Интер сгази Милан в дербито сред двата отбора от 23-ия кръг на Серия А. Двубоят приключи с безапелационна победа за символичните посетители с 3:0. В воин за " нерадзурите " се трансформира аржентинският нападател Лаутаро Мартинес, който се разписа на два пъти. Третото попадение за отбора на Антонио Конте осъществя Ромелу Лукаку.

Двубоят започва по допустимо най-хубавия метод за Интер. " Нерадзурите " поведоха още в 5-ата минута с гол на Лаутаро Мартинес. Острието се разписа с глава след подаване на своя сътрудник в офанзива Ромелу Лукаку. Милан отговори с удар на Златан Ибрахимович, който обаче бе майсторски отразен от Самир Ханданович.

В 21-ата минута Лукаку получи една топката на границата на наказателното поле, като незабавно стреля, само че около дясната греда. Милан можеше да изравни в 33-ата минута, когато Тео Ернандес доближи до една неприятно избита топка и насочи рисков удар, който обаче мина на сантиметри около гредата. В идващите няколко минути двата отбора си размениха по едно доста рисково състояние, само че с пропуски се отличиха Мартинес и Ибрахимович.

В началото на втората част Милан сътвори следващата заплаха пред вратата на противника. Златан Ибрахимович надскочи всички в наказателното поле и стреля с глава след осъществяване на корнер, само че Самир Ханданович още веднъж бе на своя пост и съумя да избави. Веднага по-късно още веднъж стражът на Интер се намеси брилянтно след изстрел на Тонали, като по този метод избави " нерадзурите " от гол.

Интер отговори по най-хубавия метод на натиска на Милан, като стигна до втори гол в 57-ата минута. Иван Перишич изведе доста добре Лаутаро Мартинес в наказателното поле и той с удар в долния ляв ъгъл на вратата матира Джанлуиджи Донарума. Попадението сякаш умъртви ентусиазма на " росонерите ", като в средата на втората част Интер стигна до трети гол. Негов създател бе Ромелу Лукаку. Белгиецът означи след чудесна солова акция и прецизен удар в левия ъгъл на вратата. До края на срещата двата отбора понижиха оборотите и рядко създаваха положения.

След триумфа си Интер усили преднината си на върха в класирането на 4 точки. " Нерадзурите " са с 53 в актива си, до момента в който Милан са втори с 49.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР