Интензивността на политическите интриги през последния месец разколебава както готовността

...
Интензивността на политическите интриги през последния месец разколебава както готовността
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Само 33 % смятат да гласуват

Интензивността на политическите интриги през последния месец разколебава както готовността на гласоподавателите да вземат участие в евроизборите, по този начин и поддръжката им за водещите обединения. Това демонстрира национално представително изследване на Алфа Рисърч, извършено по домовете в интервала 20-30 април 2019г., измежду 1015 пълнолетни жители от цялата страна.

Електоралните вреди за ГЕРБ, регистрирани още в края на март, не престават да лишават от поддръжката за ръководещите, която обаче не се трансформира в безапелационен превес за Българска социалистическа партия. В резултат, на формалния старт на предизборната акция за Европейски парламент се резервират паритетните позиции сред двете партии, с най-малък задатък от 0.5% в интерес на Българска социалистическа партия.

Проучването обрисува следните по-важни трендове в моментната обстановка:

Спад в предстоящата изборна интензивност. Сигурните, че ще гласоподават на 26 май понижават от 35.0% в края на март до 32.9% в края на април. Което значи към 2.1 млн. гласоподаватели, подготвени да отидат до урните. Както и преди месец, с по-висока готовност се открояват симпатизантите на Българска социалистическа партия.

Паритет в поддръжката за Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с минимално предимство за социалистите. Имотните кавги не престават да отронват симпатизанти от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР