Интензивна седмица на обучение и тренировка ще преминат български и

...
Интензивна седмица на обучение и тренировка ще преминат български и
Коментари Харесай

Започва подготовката на българските и американските военнослужещи

Интензивна седмица на образование и подготовка ще преминат български и американски военнослужещи в 3-та авиобаза, където ще се проведат редом две взаимни подготовки „ Falcon Defender–2023 “ и „ Falcon Responder-2023 “ с присъединяване на инструктори и военнослужещи от Военновъздушни сили на Национална армия на щата Тенеси, Съединени американски щати, оповестиха от Министерството на защитата.

Целта на учението „ Falcon Responder-2023 “ е взаимна подготовка и рационализиране на знанията и уменията на персонален състав от Военновъздушни сили по аварийно-спасително обезпечаване и пожарна отбрана на авиационна база. В рамките на пет дни обучаеми от двете страни ще покачат теоретичната и практическата си подготовка на подготвителен терен.

„ Falcon Defender–2023 “ е трета по ред подготовка с партньорски екипи от Военновъздушните сили на Националната армия на щата Тенеси, в която акцентът е в повишение на теоретичната и тактико-специалната подготовка на персоналния състав при защита и защита на авиобаза.

И двете учения потвърдиха в предходните години своята сериозна практическа изгода от взаимното взаимоотношение на българските и американските военнослужещи при осъществяване на функционалните им отговорности , свързани с основните браншове на сигурност и защита, пожарна сигурност и аварийно-спасителни действия на авиобаза.

С модернизацията и построяването на новата летищна инфраструктура на авиобазата в Граф Игнатиево, където следва да бъдат признати на въоръжение новите многоцелеви самолети F-16 блок 70, се покачват и условията към тези организационни и функционални звена, което се реализира с образование и практическа натренираност на военнослужещите в интернационална среда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР