Интензивен обстрел по населени места в Северна Сирия е бил

...
Интензивен обстрел по населени места в Северна Сирия е бил
Коментари Харесай

Турски военни са обстрелвали населени места в Северна Сирия, твърдят кюрди

Интензивен обстрел по обитаеми места в Северна Сирия е бил осъществен от турската артилерия. Това се споделя в известие на ръководените от кюрди Сирийски демократични сили, съобщи кюрдската организация Фърат, представена от Българска телеграфна агенция.

В известието се споделя, че обстрелът е бил осъществен от зона за сигурност, образувана от турските военни през 2019 г. 

При обстрела по региона на Абу Рас Айн, където живеят над 7 хиляди души, в това число и бежанци, са били нанесени огромни материални вреди, нанесени са били вреди на жилища и икономически постройки, се споделя в известието.

Днес е бил обстрелван град Тал Рифат и граничният регион Шерава, където са дейни сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа.

По сведения на в. " Аш шарк ал Аусат " за едно денонощие турските военни са трансферирали 56 танкове и бронетранспортьори в Северна Сирия. Границата са пресекли и десетки военни камиони с биеприпаси и техническо съоръжение.

В понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще стартира скоро нова военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на 30-километрова зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия.

От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР