Интензивен е трафикът за товарни автомобили на всички граници на

...
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на всички граници на
Коментари Харесай

Срив в системата на митниците спря тировете през ГКПП Гюешево

Интензивен е трафикът за товарни коли на всички граници на страната ни със прилежащите страни.

На границата с Република Гърция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " на излаз за товарни коли. Българскитe жители, пътуващи с леки коли и рейсове, би трябвало да показват негативен PCR тест за Covid-19, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, авансово запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код. Ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в границите на 24 часа, само че те би трябвало да показват контракт за работа. От водачите на товарни коли се изисква запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код. От 23 до 7 часа през пункта не минават леки коли и рейсове.

На съпределните пунктове на българските Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник " в Гърция се пропущат единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " в двете направления непрекъснато могат да минават единствено товарни коли до 3,5 тона, извършващи интернационален транспорт на артикули, с един лидер. Той би трябвало да има QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция. За излизане от Гърция пасажери се позволяват единствено от 7 до 23 часа.

Изискванията за пътешестване в Гърция ще се ползват до 22.03.2021 година

През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ не се пропущат транспортни средства.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин " на излаз за товарни коли.

От 6 март 2021 година България е включена в листата с страни от така наречен " жълта зона ", за пътуващите от които се постановат ограничаващи ограничения при влизане в Румъния. Лицата, идващи от България, които показват негативен PCR тест за SARS-CoV-2, изработен до 72 часа, подлежат на домашна карантина от 10 дни. Ако престоят е до три денонощия и са показали негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова. Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни. Не се изисква показване на негативен PCR-тест за директно преминаващите лица, при изискване, че изоставен Румъния в границите на 24 часа от влизането, за трансгранични служащи, водачи на товарни транспортни средства, учащи, студенти и деца на възраст до три години в това число.

Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ". Транзитните товарни коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ". Товарните коли, които транспортират артикули от и за Румъния, може да минават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " на излаз за товарни коли.

На границата с Република Северна Македония от 05:00 часа тази заран прекосяването на товарни коли на вход на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " е прекратено заради проблем в системата на Агенция " Митници ".

От 23 часа на 10 март до 22 март на територията на районен съд Македония се вкарва полицейски час - възбрана за придвижване на жители от 23 ч. до 6 ч. българско часово време. Мярката е по отношение на предварителната защита на разпространяването на ковид. По време на полицейския час на граничните пунктове на страната северномакедонските управляващи вкарват ограничаващи ограничения за прекосяване на лица и коли. Изключения ще се позволяват за преминаващите пренос товарни коли, за пътуващи по филантропични аргументи, за лица с авансово изпратени ноти от консулските служби.

На границата с Република Турция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово " на излаз за товарни коли.

Всички пасажери, влизащи в Турция, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен в границите на 72 ч. преди пътуването. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за водачите на товарни коли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР