Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)

...
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)
Коментари Харесай

Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Сърбия и Румъния

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите със Сърбия, Румъния и Гърция. Данните са настоящи към 18 ч. в неделя, оповестиха от Главна дирекция " Гранична полиция ".

Границата с Република Сърбия:

Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " за леки коли на излаз и вход. Граничните инспекции се правят на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 места за излизащи леки коли.

На пункта се правят строително-монтажни действия, които постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства.

За да се избегне интензивният трафик, Гранична полиция поучава пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт " Брегово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Олтоманци ".

Границата с Румъния:

Интензивен е трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам " за товарни коли на излаз.

Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 година през граничния пункт " Вама веке ", съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ", е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя.

Границата с Гърция:

Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " за леки коли.

От Гранична полиция препоръчват на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник ".

През гранични пунктове " Маказа ", " Златоград " и " Ивайловград " могат да минават единствено леки коли и микробуси.

Нормален е трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония и Република Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР