Intel съобщи, че първият ѝ видеочип ще се появи на

...
Intel съобщи, че първият ѝ видеочип ще се появи на
Коментари Харесай

Intel възнамерява да пусне свои видеокарти през 2020 г.



Intel заяви, че първият ѝ видеочип ще се появи на пазара през 2020 година Информацията е от публично известие в Twitter, оповестено във вторник. От компанията не разясняват дали първо ще пуснат артикули за геймъри или за центрове за данни, само че е ясно че се създават решения и за двете категории.

Амбициите на производителя във връзка с графичните решения не са нещо ново. Най-скорошните сходни сигнали станаха явни през ноември предходната година, когато Раджа Кодъри, механически шеф, отговарящ за Radeon решенията в AMD, напусна и се причисли към Intel. Малко хора обаче чакаха компанията да приготви подобен артикул единствено за три години.

Прочетете още: Чипът на Intel и AMD – с графични ядра Radeon Vega

Анализатори дефинират като нападателни проектите на Intel да пусне дискретно видео решение до 2020 година, което да се конкурира с Radeon на AMD и GeForce на Nvidia. От Market Watch пишат, че компанията се нуждае от летящ старт във връзка с продуктивността и успеваемостта, с цел да може да разчита на пазарен триумф. Максималният толеранс би трябвало да е рамките на 20-ина %.

От Market Watch обаче показват и песимизъм, че компанията ще съумее да реализира това от първия опит. Все отново, редом с хардуера би трябвало да бъде построена и софтуерна екосистема.

Припомняме, че това не е първият случай, в който Intel дава обещание да пусне на пазара дискретно графично решение. Преди десетина години компанията работеше върху план, наименуван Larrabee, който трябваше да види бял свят през 2010 година В последна сметка обаче той бе преустановен и единственото, което доближи до пазара бяха Knights Landing продуктите за центрове за данни, част от Xeon Phi серията на компанията.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР