Intel има тайна лаборатория, която съхранява много стари технологии. Apple,

...
Intel има тайна лаборатория, която съхранява много стари технологии. Apple,
Коментари Харесай

Къде големите ИТ компании пазят своите тайни

Intel има загадка лаборатория, която съхранява доста остарели технологии. Apple, Гугъл и Amazon също имат сходни секрети лаборатории. Какво се крие в тях от любопитни очи?

Лабораторията на Intel

Журналисти от Wall Street Journal откриха загадка лаборатория за дълготрайно предпазване на Intel в Коста Рика. В Long-Term Retention Lab компанията съхранява остаряла компютърна техника за проучване на нови уязвимости. Според WSJ преди няколко години управлението на Intel взело решение да сътвори специфична лаборатория, тъй че експертите на компанията постоянно да имат достъп до съоръжение за проучване и решение на проблеми със сигурността.

Лабораторията работи непрекъснато и се обслужва от 25 експерти. Инженерите на Intel могат да се свържат с нея когато и да е от всяка точка на света и да изискат създаване на система с съответна настройка за тестване на уязвимости. След сглобяване на нужната платформа, лабораторните техници обезпечават изолиран достъп до нея посредством облачна услуга.

Long-Term Retention Lab е почнала своята работа през втората половина на 2019 година Лабораторията е затворено помещение с видеонаблюдение. Входът в нея е стеснен, а позволение за пропуск се издава единствено от управлението на компанията. В постройката се обитават към три хиляди единици хардуер и програмен продукт, които компанията е произвеждала в продължение на 10 години. Сега площта на лабораторията е 1300 кв. м, а в бъдеще се възнамерява разширение на площта и запасите от съоръжение.
Точното местонахождение на постройката е засекретено. В диалог с проверяващия екип  WSJ представител на Intel е отказал да отговори на въпроса къде се намира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР