Intel Corp. планира да построи нов производствен завод в Израел,

...
Intel Corp. планира да построи нов производствен завод в Израел,
Коментари Харесай

Intel инвестира 25 млрд. долара в Израел

Intel Corp. възнамерява да построи нов индустриален цех в Израел, стана ясно от известие на израелското финансово министерство и премиера Бенямин Нетаняху. Intel Israel удостовери „ желанието на компанията да разшири индустриалния си потенциал в Израел “, където към този момент е дейна, само че не посочи изискванията или даде други детайлности.

Съоръжението ще бъде ориентирано в произвеждане на пластини, сегмент, в който Израел  е един от четирите съществени снабдители на Intel.
-->
Нетаняху дефинира цената на договорката от 25 милиарда $, като най-голямата задгранична инвестиция в Израел и „ израз на доверие “ в стопанската система на нацията. Сумата включва предходна инвестиция от 10 милиарда $, оповестена през 2021 г. Очаква се планът да обезпечи хиляди работни места към съвсем 12 000 служащи, които в този момент са наети от Intel в страната. Новият цех - който ще се причисли към действителен в Кирят Гат, южно от Тел Авив - е плануван да стартира работа до 2027 година и да остане деен най-малко до 2035 година Като част от съглашението Intel ще заплаща 7,5% налог в Израел вместо 5%, които заплаща в този момент.

Intel разгласи в петък и инвестиция за цех за чипове на стойност 4,6 милиарда $ във Вроцлав, Полша. Неговият съперник, Micron Technology Inc., е покрай съглашение за най-малко 1 милиард $ за основаване на фабрика за пакетиране на полупроводници в Индия. Плановете за развиване акцентират световната конкуренция за нашарване на доставките на сериозни съставни елементи на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Китай.

Компаниите също се възползват от дотации от непознати държавни управления, които желаят да се уверят, че доставките на чипове на личните им територии са безвредни и притеглят работни места. Като част от съглашението с Израел Intel евентуално ще дава отговор на изискванията за забележителна държавна дотация, представляваща 12,8% от общата инвестиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР