Интегрираният проект за водите е един от най-важните проекти за

...
Интегрираният проект за водите е един от най-важните проекти за
Коментари Харесай

Над 115 млн. лв. влагат във водни проекти в Пловдив

Интегрираният план за водите е един от най-важните планове за Пловдив. Той обгръща няколко подетапа. Първият е на юг от бул. „ България “ и на север от бул. „ Марица - север “, на запад от бул. „ Цар Борис III Обединител “ и на изток от ул. „ Победа “. Това оповестиха от пресцентъра на общината, цитирайки заместник-кметът Пламен Райчев. Той напомни, че предходната седмица Община Пловдив подписа контракт за реорганизация на пречиствателната станция на стойност 70 млн. лв..

Заместник-кметът Пламен Райчев бе безапелационен, че община Пловдив няма да прави компромис с качеството на осъществяване и на материалите. Община Пловдив ще работи в цялостен синхрон с ВиК, с цел да няма прекъсване на водата за жителите за повече от 3 часа. Направен е линеен график за поправяне на улиците. Срокът за осъществяване е 18 месеца.

Проектът стартира с реконструкцията, модернизацията и доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води на град Пловдив, реорганизация на 12.276 км тръбопровод и 13.5 км канализационна мрежа в регион „ Северен “ и рехабилитация на основен колектор VII. Чрез на рехабилитацията на пречиствателната станция ще се понижи притокът на нездравословни субстанции и биогенни детайли във водоприемника, а подмяната на водопроводите ще понижи доста физическите загуби на вода в града от 47.74% на 45.27 %.

В момента Община Пловдив приготвя актуализация на третия подетап, преди да бъде оповестена публичната поръчка. Трите стадия са самостоятелни един от различен. До края на седмицата планът за третия подетап ще бъде входиран в ръководещия орган в ОПОС за координиране.

„ Пътинженеринг “ е компанията реализатор на реконструкцията на канализационната и водопроводната мрежи на улиците по ЛОТ 1, в кв. „ Кършияка “, а цената е съвсем 8 млн. лв..
„ Европейски пътища “ АД и „ Грома холд “ са компаниите, които за определени за ЛОТ2 или на север от бул. „ Марица “, на изток от бул. „ Васил Априлов “ и на запад от ул. „ Победа “ и в кв. „ Захарна фабрика “. Стойността е близо 8.5 млн. лв..

Общата стойност на плана е 115 334 116 лева, като 80 млн. са безплатна финансова помощ, а 12 милиона са държавно съфинансиране, средствата от страна на Община Пловдив са 34 милиона лв.. Основната му цел е гарантирането на оптимално отклоняване и филтриране на отпадъчните води, събирани в канализационните мрежи, които сега се изхвърлят без съответното задоволително филтриране, което да дава отговор на заложените в Директива 91/271/ЕЕС условия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР