Институциите в Бургас вземат спешни мерки за безконтролно каране на

...
Институциите в Бургас вземат спешни мерки за безконтролно каране на
Коментари Харесай

Край на гонките с АТВ-та по дюните на Алепу

Институциите в Бургас вземат незабавни ограничения за безотговорно каране на АТВ-та върху дюните на Алепу. Реакцията е след репортаж на bTV.

От петък полицейски патрули обхождат неохраняемите плажове по Южното Черноморие, които попадат в предпазени зони. Призовават и летовниците, станали очевидци на нерегламентирано каране върху дюни, да подават сигнал на незабавния тел. 112.

Ако бъдат засечени, нарушителите са застрашени от затвор до 5 години и конфискуване на транспортното средство.

По няколко пъти дневно и вечер полицейски патрули ще обхождат плажовете, които притеглят феновете на високите скорости по пясъка. Но приканват и туристите за помощ.

„ В множеството от случаите нарушаванията се откриват на неохраняеми плажове, където единствените очевидци на сходен тип нарушавания са летовниците. Аз персонално ги дефинирам като хулигански прояви, само че законът ги дефинира като нарушавания или закононарушения, когато има данни “, разяснява Калоян Калоянов, шеф, ОД на МВР-Бургас.

Последните случаи са от Алепу и Аркутино. Проверка на екоинспекцията не е открила увреждане на дюните.

„ Оттук нататък законът ще се ползва в цялата суровост. Нарушителите би трябвало да знаят, че правят нарушаване, според, което колите им могат да бъдат отнети в интерес на страната или закононарушение, за което Наказателният кодекс планува до 5 години отнемане от независимост “, предизвести регионалният шеф на Бургас.

Карането по пясъка отвън предпазените зони се санкционира с санкция по два закона – за предпазените територии и за устройство на черноморското крайбрежие. Те плануват санкции за каране на транспортни средства върху Дюни, които могат да стигнат до 10 000 лева

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР