Институциите в България се задействаха по казуса с мъжа, който

...
Институциите в България се задействаха по казуса с мъжа, който
Коментари Харесай

Намери се разрешение на казуса с Иван Стефанов, който остана без лична карта и ЕГН

Институциите в България се задействаха по проблема с мъжа, който остана без ЕГН и годни документи . 50-годишният Иван Стефанов на процедура стопира да съществува публично за страната преди две години, оповестява „ NOVA “.

Проблемите почнали още през 2018 година, когато мъжът отишъл в Столична община и изискал копие от акта си за раждане. В него той видял, че се води със руско поданство , защото бил записан с такова при раждането си по гледище на неговите родителите. От Административно обслужване в регион „ Сердика ” обясниха, че е допустимо да е позволена неточност, защото регистрите са станали електронни през 2000 година, а молбата на родителите му е била на книжен притежател и не се е запазила.

От Министерство на вътрешните работи също показаха позиция по проблема и обясниха, че Иван Стефанов има годна персонална карта , която е издадена през 2020 година, когато е бил български жител съгласно информацията, предоставена от Дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване ”.

В момента единственият вид пред Иван Стефанов е да подаде молба за поданство и да опита да се възползва от ускорената процедура. От Министерството на правораздаването се ангажираха, че това би трябвало да стане в границите на два или три месеца .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР