Институциите търсят решение на въпроса с иззетите оръжия за исторически

...
Институциите търсят решение на въпроса с иззетите оръжия за исторически
Коментари Харесай

Търсят решение за старите оръжия на „Традиция“

Институциите търсят решение на въпроса с конфискуваните оръжия за исторически възтановки на НД „ Традиция “. Членове на придвижването организираха среща в Съдебната палата с основния прокурор Сотир Цацаров, заместника му Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Преди дни стана ясно, че работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) в Министерство на вътрешните работи са иззели остарели пушки и револвери, с които членовете на сдруженията вършат историческите възстановки. „ Бяха набелязани съответни ограничения, свързани с това конфискуваните оръжия да бъдат неотложно подложени на съответни експертни дейности. Ако се окаже, че те не нарушават наредбите на закона, неотложно да бъдат върнати на членове на сдружението , от които те са конфискувани “, съобщи Цацаров след днешната среща.

Повод за нея е сигнал на сдружение „ Традиция “ до основния прокурор. На 1 ноември – в Деня на националните будители пред Съдебната палата се организира спокойно шествие и проява на членове на придвижването. В началото на октомври на територията на цялата страна пък бе извършена профилирана интервенция на ГДБОП с формален предлог трафик на културно-исторически полезности.

„ Нашите институции смятат сдружение „ Традиция “ за родолюбива и патриотична организация, чиято активност може да заслужава единствено поддръжка и почитание “, безапелационен бе Цацаров.-->

От своя страна вътрешният министър Младен Маринов увери, че патриотичната организация може да чака само поддръжка от органите на реда. Той акцентира, някои от оръжията са били конфискувани след подадени сигнали за обособени лица, при огромна част от които не са открити никакви нарушавания на закона. Експертизите на оръжията би трябвало да кажат дали те са от изчезнали музейни сбирки да вземем за пример.

Председателят на „ Традиция “ Огнян Маринов също изрази задоволеност от срещата и акцентира, че от организацията се надяват на бързо и ползотворно развиване на въпроса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР