Институтът за изследване на войната (ISW) публикува съкратена актуализация на

...
Институтът за изследване на войната (ISW) публикува съкратена актуализация на
Коментари Харесай

ISW: Русия се страхува от украинската пролетна офанзива

Институтът за проучване на войната (ISW) разгласява съкратена актуализация на акцията от 19 март. В този отчет се разисква възходящата съветска угриженост за възможна украинска контраатака край Бахмут или в Южна Украйна, както и съветските старания да приготвят смекчаващи ограничения за тези декларирани старания.

Темпото на съветските настъпателни интервенции на целия спектакъл се забави през последните седмици, което допуска, че съветската пролетна атака в Донбас може би наближава своята кулминационна точка.

Украински публични лица показаха, че забележителните съветски загуби край Вугледар съществено попречват способността на съветските сили да организират по-нататъшни настъпателни интервенции в Донецка област.

Руският президент Владимир Путин употребява първото си посещаване в неотдавна окупираната Украйна, с цел да се показа като участващ във военни дейности водач на фона на пресилените реакции в съветското националистическо осведомително пространство във връзка със страховете от възможна бъдеща украинска контраатака в Южна Украйна.

Украинските сили евентуално организираха местна контраофанзива югозападно от Бахмут на фона на засилващата се полемика в Русия за евентуална украинска контраатака в региона на Бахмут .

Публикуваните на 19 март геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили са провели сполучлива контраофанзива югозападно от Иванивске (на 6 км западно от Бахмут) и са изтласкали съветските сили по-далеч от автомагистрала Т0504 в региона.

Известен съветски боен блогър твърди, че сега украинските сили са способни да засилят контраатаките, с цел да стабилизират фронтовата линия към Бахмут .
 Украйна: Бахмут е наша земя и нямаме право да не я пазиме
Украйна: Бахмут е наша земя и нямаме право да не я пазиме

Олексий Данилов за смисъла на удържането на Бахмут

Все по-честите съветски полемики за идно украинско контранастъпление в региона на Бахмут демонстрират, че съветските източници са все по-несигурни в способността на съветските военни да запазят самодейността към Бахмут.

Изявленията на украински военни представители по отношение на темпото и вероятностите на актуалните съветски настъпателни интервенции могат да подскажат, че цялостната съветска пролетна атака може би наближава своята кулминационна точка .

На 19 март представителят на Източната група сили на Украйна полковник Серхий Черевати съобщи, че Русия не е в положение да събере задоволително сили за предстоящото огромно нахлуване в Донбас, и означи, че актуалните съветски настъпателни дейности не могат да се нарекат " огромна стратегическа интервенция ".

Освен това украински военни не престават да показват, че големите съветски загуби в региона на Вухледар съществено понижават съветския нападателен потенциал в Донецка област. Дмитрий Драшковски съобщи, че съветските сили са подсилили детайлите на 155-а морска пехотна бригада (която понастоящем е мощно ангажирана в региона на Вугледар) с аварийните сили на 98-а гвардейска въздушнодесантна дивизия .

155-а морска пехотна бригада претърпява пагубни загуби на жива мощ и съоръжение по време на продължаващите несполучливи офанзиви на Вугледар през ноември 2022 година и февруари 2023 година, а съветското военно управление евентуално разчита в огромна степен на аварийни детайли от 98-а въздушнодесантна дивизия, с цел да компенсира загубите на 155-а морска пехотна бригада .
 Британското разузнаване уточни алтернативата на съветските сили в Бахмут
Британското разузнаване уточни алтернативата на съветските сили в Бахмут

Командирите би трябвало да избират сред нахлуване и защита на цялата фронтова линия

По този метод цялостната съветска пролетна атака евентуално наближава своята кулминационна точка. Продължаващите съветски офанзиви по линията Сватово-Кремина, към Бахмут и по фронтовете Авдийвка-Донецк и Вугледар не съумяха да реализират повече от постепенни тактически триумфи през първите няколко месеца на 2023 година

Русия е заела почти 300 000 мобилизирани бойци, призовани посредством частична готовност през септември 2022 година за осъществяване на тъкмо такава пролетна атака, за тези разнообразни настъпателни старания.

Ако 300 000 съветски бойци не съумяха да обезпечат на Русия решаващо настъпателно преимущество в Украйна, то е доста малко евентуално ангажирането на спомагателни сили в бъдещи мобилизационни талази да докара до трагично друг резултат през тази година .

Следователно Украйна е в добра позиция да си върне самодейността и да стартира контранастъпление в сериозни браншове на актуалната фронтова линия.

Руският президент Владимир Путин посети окупирания Мариупол на 19 март, евентуално с цел да сътвори имидж на неуязвимост и да продължи напъните си да се показа като зает с военните дейности водач. Посещението на Путин в Мариупол включваше мощно режисирани срещи с жителите , странна обиколка на града с хипотетично шофиране на автомобила от самия Путин и брифинг от съветския заместител министър-председател Марат Хуснулин за напъните за възобновяване на града.
 Какво е видял Путин в Мариупол и
Какво е видял Путин в Мариупол и " естествените хора не вършат по този начин "

Това са по този начин наречените нацисти... Бандеровци са...

Посещението на Путин в Мариупол евентуално имаше за цел и да успокои дългогодишния и необятно публикуван боязън в националистическото пространство от вероятно украинско контранастъпление в Южна Украйна. На 19 март съветските военни блогъри, които ISW следи, всеобщо твърдяха, че украинските сили са провели лимитирана и локализирана контраофанзива край Новоданиловка , Запорожка област, което е несъразмерен отговор на постоянно срещано събитие в други региони на фронта.

Бившият съветски офицер, наказан за военни закононарушения и изтъкнат сериозен националист, военният блогър Игор Гиркин уточни, че евентуално има задълбочаващи се пукнатини във висшите равнища на съветското военно управление. В хиперкритично и саркастично есе от 12 точки за това по какъв начин Русия може да загуби войната, Гиркин отбелязва, че в никакъв случай да не се сменя управлението на страната, разузнаването и въоръжените сили, което " към този момент е демонстрирало явна непросветеност ", е сигурен метод да се загуби войната и че Русия към този момент е направила този съществен грях.

Гиркин прикани за промени в управлението на съветското Министерство на защитата и Генералния щаб, Службата за външно разузнаване, 5-та работа на Федералната работа за сигурност (ФСБ), Министерството на външните работи, политическите съветници и представителите на военната промишленост.
 Владимир Путин посетил и Мариупол
Владимир Путин посетил и Мариупол

Първо известие за пътешестване на Путин до новоокупирани територии

Коментарите на Гиркин могат да значат, че сред съветското военно командване и ФСБ, както и в самата ФСБ, съществува доста напрежение . Острият коментар на Гиркин продължава да дава визия за възходящите търкания във вътрешния кръг на Путин.

Основни акценти в настоящите военни интервенции на 19 март :
Руските сили не престават лимитирани настъпателни интервенции по линията Купянск-Сватове-Кремина. Руските сили евентуално са обезпечили незначителни триумфи край Богдановка (на 6 км северозападно от Бахмут) на фона на продължаващите съветски настъпателни интервенции в и към Бахмут. Руските сили продължиха настъпателните интервенции в покрайнините на град Донецк и евентуално напреднаха към Бердичи, на към 10 км северозападно от Авдийвка. Руските сили продължиха да издигат отбранителни укрепления в цяла Южна Украйна. Неизвестни причинители убиха с кола бомба пълководец на взвод на Патрулната работа на съветското окупационно министерство на вътрешните работи в окупираната Херсонска област. Украинските медии изричат хипотезата, че нападението може да е било партизанско или резултат от съветски бойни дейности. Руският федерален контролен орган по връзките Роскомнадзор блокира уеб страница, който оказва помощ на руснаците да избегнат готовност, в границите на продължаващите репресии против съпротивата против мобилизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР