Институтът за изследване на войната (ISW) обяви, че широкоочакваната контраофанзива

...
Институтът за изследване на войната (ISW) обяви, че широкоочакваната контраофанзива
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Контраофанзивата на Украйна започна

Институтът за проучване на войната (ISW) разгласи, че широкоочакваната контраатака на Украйна е почнала, заяви „ Евронюз “.

Украинските сили не разкриват детайлности за своята задачи, само че се допуска, че тя ще се състои от голям брой дейности на доста места с друга активност и няма да се разгърне като единична интервенция.

Може да се чакат и първични неуспехи. Основният фокус на отбранителната интервенция на Украйна остава прикрит, с цел да се попречи на съветските войски да приготвят авансово каквито и да било офанзиви.

В сряда украинските военни оповестиха, че са минали към нахлуване в източния град Бахмут.

Индустриалният център е във фокуса на вниманието на военните старания на Русия от лятото на 2022 година насам.

Междувременно при съветски удар в центъра на Херсон са ранени девет души, заяви украинското министерство на вътрешните работи.

" Девет души са ранени вследствие на обстрела ", заяви министерството в Телеграм, като настрана посочи, че " не е получило информация " за смъртни случаи.

Тази цифра беше доказана от регионалния шеф Олександър Прокудин, който добави, че измежду потърпевшите са " двама спасители, служител на реда, здравна сестра и немски доброволец ".

През последните дни украинците упрекнаха съветската войска, че е нанесла удари по Херсон, тъкмо когато управляващите изтеглиха хиляди цивилни от наводнените региони след разрушаването на язовир " Каховка " нагоре по течението на река Днепър.

Назначените от Москва публични лица пък настояват, че украинската войска е насочила офанзивите си против евакуиращите се цивилни и е умъртвила двама души в четвъртък. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР