Институтът по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките стартира

...
Институтът по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките стартира
Коментари Харесай

Изолационният експеримент "СИРИУС 2023" набира участници

Институтът по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките започва процедура за асортимент на участници в годишния изолационен опит " СИРИУС 2023 ", оповестиха от пресслужбата на организацията, представени от ТАСС.

" Предвижда се набиране на интернационален екипаж от шест души, от друг (минимум две дами и най-малко двама мъже). Те би трябвало да са на възраст от 30 до 55 години, с висше обучение, да владеят британски и съветски език на равнище, позволяващо професионална и ежедневна връзка ", споделиха от института.

Предимство ще имат претенденти с здравно обучение, машинни инженери и експерти по компютърна техника и електроника.

Планирано е опитът " СИРИУС 2023 " да стартира в средата на ноември идната година в базата на Института по медико-биологически проблеми в Москва, който разполага с наземен комплекс от херметични камери. Той дава опция за осъществяване на проучвания в условия, оптимално близки до действителните на дълготрайна пилотирана експедиция.

Експериментът СИРИУС (SIRIUS - Scientific International Research in Unique Terrestrial Station - Международно научно проучване в неповторима наземна станция) e интернационален план, проведен от Института по медико-биологически проблеми и програмата за проучвания на хора на НАСА. Той включва преструване на полет на екипаж в далечния космос.

Целта на изолационните проучвания е да се симулират значими събития по време на дълг престой на астронавтите на галактическата станция и при кацане на планета. С помощта на опити учените възнамеряват да решат проблеми с здравната и биологичната поддръжка на полетите до Луната.

Проектът " СИРИУС " планува серия от изолационни опити. Първият беше през ноември 2017 година, когато участниците останаха 17 дни в изолираност. През 2018-2019 година тя беше в продължение на четири месеца. През юли 2022 година в Москва завърши осеммесечният опит " СИРИУС 2021 ". До 2028 година е планувано провеждането на три опита с дълготрайност една година.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР