Института Ифо базира изследването си на сравнения в повече от

...
Института Ифо базира изследването си на сравнения в повече от
Коментари Харесай

Жените са в неравностойна позиция и при изплащане на бонуси, твърди изследване

Института " Ифо " базира проучването си на съпоставения допълнително от 270 компании в Германия, Австрия и Швейцария
Разлика в заплащането за дамите в Германия, Австрия и Швейцария има освен в главната заплата, само че и при изплащането на бонуси. Това демонстрират разбори на института " Ифо " (Ifo) и компанията за управническо консултиране " Мърсър " (Mercer) за над 270 компании в трите страни, съобщи Българска телеграфна агенция. В Германия дамите получават приблизително 6,1 % по-малко при погашение на бонуси. В Австрия разликата сред мъжете и дамите е 7,2 %. Компании в Швейцария заплащат на дамите приблизително 5,2 % по-малко бонуси.

" Разликата при заплащането на
бонуси сред половете е доста по-голяма в сравнение с при главната заплата.

Тези огромни несъответствия вършат разликата в общото заплащане даже по-голяма ", сподели откривателят от " Ифо " Микаела Пафенхолц.

В Германия разликата в заплащането сред мъжете и дамите в главната заплата е 2,7 %. Плащането на
бонуси подвигат тази разлика на 3 % в цялата заплата. В Австрия разликата сред половете в главната заплата е 2,3 % като бонусите я усилват до 2,9 %. В Швейцария разликата е 1,2 % за главната заплата, с бонусите тя нараства до 1,6 % за цялата заплата.

Изводите си " Мърсър " базира на съпоставяне в структурите на заплатите на дамите и мъжете допълнително от 270 компании в Германия, Австрия и Швейцария. Посочените числа са поправени разлики в заплатите, които регистрират следени фактори като дълготрайност на заетостта. По-големите компании са свръхпредставени в пазарните данни, събрани от " Мърсър ", тъй че изследванията не са представителни за всички компании в района на Германия, Австрия и Швейцария.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР