Instagram обяви днес, че ще разшири обхвата на своята бизнес

...
Instagram обяви днес, че ще разшири обхвата на своята бизнес
Коментари Харесай

Instagram разширява бизнес услугите си, свързвайки брандове и инфлуенсъри в осем нови страни

Instagram разгласи през днешния ден, че ще разшири обсега на своята бизнес версия. Платформата към този момент ще свързва търговски марки със основатели на наличие за платени партньорства или реклама в осем нови страни. Сред тях са Канада, Австралия, Нова Зеландия, Англия, Япония, Индия и Бразилия.

Първоначалните проби на платформата започнаха в Съединени американски щати през 2022 година Компанията съобщи, че от този момент е свързала „ хиляди “ създатели, създатели и лейбъли. През предходната година обществената мрежа добави функционалност за другарство със основателите на наличие и предложения разнообразни организации, които също да я употребяват.

Meta разясни, че като се изключи че ще направи Instagram наличен в изброените осем страни, тя ще предложения и китайски компании-износители, които да се свързват с редица инфлуенсъри отвън Китай. Търговците към този момент могат да контактуват с известните лица в обществената платформа и да им оферират партньорство за платени реклами. След като се причислят към Instagram посредством бизнес версията на приложението, те могат да отбележат категорията на своето наличие и да изброят ползи, които биха били съответстващи за тях.

На пазара Meta оказва помощ на комерсиалните марки да се свързват с подобаващи инфлуенсъри за съответна маркетингова акция посредством своя логаритъм за машинно образование. Те също по този начин могат да правят търсенията и ръчно. Освен това е допустимо да се ползват филтри в категориите за създатели, като да вземем за пример опита им в рекламирането или тяхната публика, за по-усъвършенствани резултати. Авторите ще могат да видят всички поръчки в нова директория в Instagram, наречена „ Partnership messages “. Така те могат да преглеждат детайлите на всяко предложение за съдействие напряко в приложението.

Как се оправят съперниците?

Конкурентите на Instagram като Snap и YouTube оферират същата функционалност. Освен това, някои стартъпи се пробват да решат казуса със свързването на марките със основателите на наличие. Подходът им към тях е сходен на TikTok Creator Marketplace, което е вътрешната маркетингова платформа за инфлуенсъри на видео приложението. TikTok Creator Marketplace разрешава на фирмите да откриват известните лица в TikTok и да насочат своите оферти за партньорство. Точно това е и задачата на Instagram.

Catch+Relase оказва помощ на марките да откриват по-лесно лицензирано наличие. Платформата Agentio, която събра 4,25 милиона $ вложения от страна на Craft Ventures и AlleyCorp, улеснява организирането на процеса, при който ютюбъри продават рекламни слотове в своите видеа. Breaker, с вложители като Марк Бениоф, някогашния изпълнителен шеф на TikTok Кевин Майер и RGA Ventures, пък свързва музикални лейбъли и реализатори с инфлуенсъри за осъществяване на рекламни акции.

Instagram има голям капацитет в това отношение през 2024 година Платформата най-вероятно ще се концентрира върху достоверността, разнообразието и поверителността.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР