Инспекцията по труда забранила на 13-годишно момче да работи в

...
Инспекцията по труда забранила на 13-годишно момче да работи в
Коментари Харесай

Заплашиха с глоба родител, който иска да научи детето си на труд

Инспекцията по труда забранила на 13-годишно момче да работи в бизнеса на татко си, а това провокира възмущение у предприемача. Буквата на закона е спазена, само че къде остава обучаването на трудови привички и построяването на дисциплинираност? Тези въпроси си задава Георги Енчев, който е притежател на пицария.

" Това е неправда, с която ще се боря до края на живота ", разяснява мъжът в обява във Фейсбук.

Според него работата възпитава младите, че триумфите идват с пот на челото. И е по-добре те да стартират да вземат участие в пазара на труда на надалеч по-млада възраст. " Като станат на 18 ли ще ги учим на труд? ", пита той.

Ресторантьорът отбелязва и различен роден проблем. Според него една огромна част от родните чиновници нямат обикновени умения, които са им нужни в работния развой. Отбелязва и дефицита на фрагменти, който има в доста сфери. " При тази рецесия за работна ръка да не може децата ти да ти оказват помощ в фамилния ви бизнес е закононарушение! ", прибавя мъжът.

Вижте цялата обява на Георги Енчев:

Току-що инспекцията по труда не разрешиха категорично симът ми на 13г. да оказва помощ в фамилния ни бизнес - Таткопица! Глобата била над 1000лв. Това е неправда, с която ще се боря до края на живота! Малко въпроси:

Как да си възпитаме децата в труд? Как да ги научим, че всичко в живота не идва безплатно, а се получава с пот на челото! Като станат на 18 ли ще ги учим на труд?

Цял ден да обикалят улиците, да гледат тик ток и инстаграм /възпитателите на нашето време/ и да играя на плейстейшън и да тъпеят ли? На 14-16г някои “деца” раждат деца и имат личен бизнес! При тази рецесия за работна ръка да не може децата ти да ти оказват помощ в фамилния ви бизнес е закононарушение! Навремето са раждали по 10 деца да има кой да работи! На пазара на труда множеството безработни не са пипали компютър, 2 живота няма да стигнат да ги науча да маркират 1 кафе!

Какво желаете детето ми да стане изгубено в превода като множеството ли? Защо да не се учи на труд, за какво, с цел да стане отпадък? На 18 е късно да става човек!!!

Има страни в които на 16 “децата” имат специалности! При нас всички са вишисти, които нищо не знаят и не могат и няма кой да работи, защото всички са шефове. В страната на вишистите! Супер сме нали! #Ремонтнатрудовотозаконодателство Децата на не оказват помощ в фамилния бизнес е чудовищна нелепост! Децата на писателите и публицистите може ли да пишат против възнаграждение? Децата на художниците могат ли да рисуват против заплащане?

Децата на музикантите могат ли да пеят на сцена? Моя наследник 1.85 да не може да занесе 2 кафета в лятната почивка! Аз съм родител и мога да преценява, какво да прави каква работа е за него! Лелката на гишето ли ще ми възпитава детето! Да стартира! Но първо да възпита себе си! #Ремонтнатрудовотозаконодателство.

Неговата позиция среща поддръжката на доста хора. За часове обявата има десетки мнения и реакции. Някои жители считат, че казуса е в законодателството. Други споделят, че все пак техните деца работят. Не липсват и родители, които разкриват, че малолетните сами показват предпочитание да стартират да се трудят.

" Абсолютно си прав. Моят е на 14,5 и от предходната година желая лятото да работи, само че не става. Трябва да има метод, по какъв начин законно да оказват помощ 3-4 часа дневно, да се учат на труд и почнат да изкарат лични пари! ", написа Стоян З.

" Моите деца, с риск да бъда разгласен за неприятен родител и нарушител, по отношение на българското законодателство работят и ще работят! Защото само посредством труда, децата може да бъдат възпитани във всички фамилни, морални и човешки полезности! ", прибавя Здравко В.

" За жал, всичко написано е болезната истина. Не може да работят и да се научат да ценят всяка стотинка, а може да им се продава алкохол и цигари в магазините. Голяма нелепост е това ", отбелязва Цветан Б.

" 2004 година работих в Италия, там всички бяха ангажирани в фамилният бизнес.Дори децата напускаха учебно заведение с цел да работят в фамилният бизнес. Но в България всичко е на опако ", споделя Мартин Г.

За и срещу има доста доводи, само че процедурата за работа на малолетните остава строга.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР