Инспекцията по труда е поискала обявяване в несъстоятелност на 55

...
Инспекцията по труда е поискала обявяване в несъстоятелност на 55
Коментари Харесай

Инспекцията по труда поиска фалит на фирми заради забавени заплати

Инспекцията по труда е поискала оповестяване в неплатежоспособност на 55 компании поради забавени заплати. За една година контролните органи на Агенцията са подали на това съображение 55 искови молби, като 11 от тях са подадени през 2019 година, написа " Монитор ".
Решени на първа инстанция са 36 от формираните правосъдни производства. Сумата на откритите от контролните органи на Инспекцията по труда забавени хонорари през първите три месеца на 2019 година е съвсем на половина по-малка в съпоставяне със същия интервал на 2018 година
За интервала януари – март 2019 година са открити 3.8 млн. лева забавени хонорари, а изплатените след намесата на инспекцията, в това число и за остарели интервали, са 2.9 млн. лева Година по-рано забавените хонорари са били 8.2 млн. лева, прецизираха от още ГИТ. Намалява и междинният брой на ощетените служащи, който през тази година е 2208 души, а през 2018 година е бил 4191 души.
Общо 23 сдружения са оповестени в неплатежоспособност, а за 8 е намерено произвеждане по неплатежоспособност съгласно решенията на първа инстанция. Три молби пък са отхвърлени, тъй като работодателите са изплатили напълно забавените хонорари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР