Инспекторите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще

...
Инспекторите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще
Коментари Харесай

Експерти по химическите оръжия ще влязат в Дума, но едва утре, обеща Русия

Инспекторите от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще получат достъп до сирийския град Дума, с цел да проверяват информацията за химическа офанзива там. Това обаче ще се случи едвам в сряда, оповестиха съветски представители, представени от Би Би Си.

Разследващите, които дойдоха в Дамаск събота вечерта с концепцията бързо да стартират работа, ще могат да посетят Дума 11 дни, откакто хипотетичната офанзива е осъществена с въздушни удари съгласно деятели. Заради известията за газовото нахлуване на 7 април Съединените щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари в Сирия, преди инспекцията да е почнала.

Русия и Сирия обаче изясняват забавянето с " нерешени въпроси за сигурността " и по тази причина са отказали достъп, изясни шефът на ОЗХО, Ахмет Юзюмджю. Темата сътвори напрежение на съвещанието на ОЗХО през вчерашния ден след обяд, откакто западни представители в организацията оповестиха, че специалистите нямат опция да влязат в Дума, а Съединени американски щати непосредствено упрекнаха Русия, че подправя доказателства на терен, преди да им даде достъп.

Вчера ТАСС цитира ген.-майор Игор Кирилов, който оглавява поделенията за радиационната, химическа и биологична отбрана в съветската войска, съгласно които специалистите считат да стигнат в Дума на 18 април.

Междувременно сирийските управляващи са предложили на инспекторите да беседват с 22-ма очевидци, споделили, че са били на мястото, където е обявено, че е бил случаят, и могат да бъдат доведени в Дамаск, с цел да бъдат интервюирани там.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1348)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР