Инспекторите на НАП започнаха проверки в търговските обекти за спазването

...
Инспекторите на НАП започнаха проверки в търговските обекти за спазването
Коментари Харесай

НАП проверява за новите касови апарати

Инспекторите на Национална агенция за приходите започнаха инспекции в комерсиалните обекти за спазването на последните условия към касовите бележки и подаването на данни за продажбите. От през вчерашния ден всяка записана по Данък добавена стойност компания, която не употребява програмен продукт за ръководство на продажбите, би трябвало да отпечатва на касовите си бележки QR код, а фискалното устройство да изпраща данни в Национална агенция за приходите за всеки фискален бон в действително време. Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

Нерегистрираните по Данък добавена стойност имат период до края на юни, а употребяващите програмен продукт за продажбите до края на септември, в който да приведат активността си в сходство с новите правила.

Потребителите към този момент могат да ревизират дали касовата им записка е същинска с обновеното мобилно приложение на Национална агенция за приходите, налично гратис за устройства с операционни системи IOS и Андроид. Приложението разрешава и регистрация на фискални бонове в лотарията на Национална агенция за приходите с огромна премия 50 000 лева

До момента 135 000 фискални устройства и принтери към този момент дават отговор на новите условия, като броят им е даже по-голям от първичните упования, допълват от Национална агенция за приходите.

Проверките във всеки обект на записано по Данък добавена стойност лице от през вчерашния ден имат за цел да открият дали касовият уред е заменен и в случай че не е, употребява ли се в обекта програмен продукт за ръководство на продажбите, сподели във връзка на контролните ограничения на Национална агенция за приходите Спас Шишков, шеф на "Фискален надзор ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР