Инспекторатът към Висшия съдебен съвет провери всички 4195 ежегодни декларации

...
Инспекторатът към Висшия съдебен съвет провери всички 4195 ежегодни декларации
Коментари Харесай

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Инспекторатът към Висшия правосъден съвет ревизира всички 4195 годишни заявления за имущество и ползи на съдии, прокурори и следователи за 2016 година Предмет на инспекция бе сходството на заявените условия за имущество както на магистратите, по този начин и на техните съпрузи или лицата, с което се намират във фактическо общуване на брачен начала, и на ненавършилите пълноправие деца. Това оповестиха от пресслужбата на ИВСС.

Фактически бе тествано имуществото на към 11 000 лица, в това число наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2016 година Именно инспекцията на тези условия, налагаща разкриването на банкова загадка, не разреши Инспекторатът да завърши инспекциите до приключване на инструктивния тримесечен период по член 175д, алинея 1 Закон за съдебната власт.

От общо тестваните 4195 заявления, след осъществяване на главната инспекция бе открито сходството на заявените условия в 3493 от декларациите с вписаните, удостоверени или оповестени условия пред държавните и общинските органи, органите на правосъдната власт и други институции.

В 702 заявления бяха открити несъответствия, като след подаване на коригираща декларация на съображение член 175ж, алинея 2 Закон за съдебната власт несъответствията в 668 заявления са отстранени. В 32 от случаите двуседмичният период по член 175ж, алинея 2 Закон за съдебната власт за подаване на коригираща декларация не е изминал все още.

В два от случаите и след приключването на посочения двуседмичен период несъответствието е останало неотстранено. В единия случай установеното противоречие сред заявените обстоятелства и получената информация е в размер от 5000 лева до 20 000 лева и по тази причина Инспекторатът стартира спомагателна инспекция.

В другия случай размерът на несъответствието е над 20 000 лева и преписката е изпратена по подготвеност на органите на Национална агенция за приходите за осъществяване на инспекция за фактически притежаваното имуществото на задълженото лице. В 14-дневен период от осъществяване на инспекцията органите на Национална агенция за приходите следва да уведомят основния контрольор на Инспектората към Висш съдебен съвет за резултата, според член 175ж, алинея 4 Закон за съдебната власт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР